Ράτσες

Αμερικάνικο σπάνιελ νερού

Το αμερικανικό σπανιέλ νερού, είναι μια φυλή σπάνιελ που αποτελεί μέρος από μικρό αριθμό φυλών που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναπτύχθηκε στην πολιτεία του Ουισκόνσιν κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα από μια σειρά από άλλες φυλές, συμπεριλαμβανομένων της ιρλανδικής και αγγλικής σπανιέλ νερού. Η γούνα του σπάνιελ νερού έχει λιπαρή ουσία προστασίας από το κρύο νερό και το σκυλί έχει μια χαρακτηριστική οσμή.

Όταν πάνε για κηνύγι αντιλαμβάνουν ότι είναι το κέντρο της προσοχής και γαβγίζουν πολύ σε όλους τους τόνους. Στην εκπαίδευση έχει το δικό του μυαλό και καλό θα είναι να ενυσχύσετε τις επιτυχίες και να συγχωρήσετε τις αδυναμίες του, να έχετε υπομονή που θα σας ανταμείψει σε λίγο καιρό και να μην το απορρίψετε εξαρχής. Αυτά τα σκυλιά είναι πεισματάρικα και διανοητικά αργούν αν ωριμάσουν, όποτε πρέπει να περιμένει για το μέγιστο των δυνατοτήτων τους κανείς και ένας γνώστης της φυλής το ξέρει αυτό. Απολαμβάνει να παίζει με τα παιδιά και αυτό το κάνει καλό σκυλί και για οικογένεια.

Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους και έχουν ένα διπλό στρώμα γούνας χρώματος ποικιλίας του καφέ. Ένα ευέλικτο σκυλί κυνηγιού, μπορεί επίσης γίνει κατάλληλο για τη ζωή στο διαμέρισμα, λόγω της εργασίας που έκαναν οι κτηνοτρόφοι, να αναπτύξουν μια φυλή με ένα ακόμη προσόν. Η ράτσα του Αμέρικαν σπάνιελ νερού μπορεί να έχει προέλθει από την ράτσα του Αμερικάνικο Σπάνιελ.
Ιστορία: 

Αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, προέρχεται από τις περιοχές κατά μήκος του ποταμού Fox και του παραπόταμου του ποταμού Wolf κατά τις αρχές του 19ου αιώνα. Οι κυνηγοί χρειάζονται ένα σκυλί που θα μπορούσε να λειτουργήσει στη γη και το νερό για μια ποικιλία παιχνιδιών και κηνυγιού, ενώ έπρεπε είναι αρκετά συμπαγές για να μεταφερθεί σε μια μικρή βάρκα με κουπιά και είναι σε θέση να σταθεί στο επίπεδο των χαμηλών θερμοκρασιών του νερού.

Ιατρικά: 

Καταρράκτης, υποθυρεοειδισμός, αλλεργίες, επιληψία, διαβήτης και αδενικές διαταραχές που μπορεί να προκαλέσουν φαλάκρα.

Dogs 101: Irish Water Spaniel

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: