Ράτσες

Αρχαίος αγγλικός ποιμενικός (Bobtail)

Ο αρχαίος Αγγλικός ποιμενικός σίγουρα ξεχωρίζει! Είναι ένα σκυλί που θα το αναγνωρίσετε αμέσως ακόμα και από μακριά.
Το σώμα του σκυλιού, η καμπουριαστή πλάτη του, η παιχνιδιάρικη διάθεση και το χαρούμενο πηδηχτό περπάτημα είναι ορισμένα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του αρχαίου Αγγλικού ποιμενικού όμως είναι το πλούσιο λευκό/γκρίζο τρίχωμά του, που σκεπάζει μέχρι μάτια του!
Η ουρά του Αγγλικού ποιμενικού παλιά κοβόταν, εξαιτίας ενός νόμου που φορολογούσε όσους είχαν σκύλο με ουρά. Μετά κοβόταν για τις εκθέσεις σκύλων, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτή η κακή συνήθεια έχει σταματήσει.
Τα κουτάβια γεννιούνται απρόμαυρα και χνουδωτά, αλλά μεγαλώνοντας η γούνα τους γκριζάρει, όσο αποβάλλουν το παιδικό τρίχωμα.
Το σκυλί αυτό έχει μια διάθεση να μαζεύει σε κοπάδι οτιδήποτε κινείται, και το κάνει με ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο τρόπο, μια που είναι στα γονίδιά του να είναι υπεύθυνο για το κοπάδι του.
Μέσα στο σπίτι μπορεί να αράζει σε μια γωνιά με τις ώρες ή καλύτερα για εκείνο σε μια γωνιά του καναπέ. Είναι και θα είναι για πάντα ένας χαμογελαστός "μπούλης" που θα κάνει τη ζωή σας ομορφότερη!

Ο Αγγλικός ποιμενικός είναι ένα γλυκό αξιαγάπητο σκυλί. Λατρεύει να είναι μαζί με την οικογένειά του και αγαπάει πολύ τα παιδιά, γι'αυτό είναι εξαίρετη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, πέρα από την οικογένειά του, είναι επίσης πολύ φιλικό με τους ξένους. Αρκεί να μη νιώσει ότι απειλούνται τα μέλη της οικογένειας. Τότε μπορεί να επιτεθεί.
Ιστορία: 

Η φυλή παρουσιάστηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία το 1873.

dogs 101 02-02a olde english sheepdog [webrip lks]-1.mkv

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: