Ράτσες

Ελβετικός Ιχνηλάτης Γιούρα

Είναι γνωστό για το κυνήγι της αλεπούς, του λαγού και μερικές φορές κυνηγά ακόμη και μικρά ελάφια. Ο Bruno Jura Hound είναι ένας εξειδικευμένος οπαδός όσφρησης και είναι σε θέση να ακολουθεί το παραμικρό ίχνος από μια μυρωδιά πάνω από το τραχύ έδαφος των βουνών. Χρειάζεται συντροφικότητα και κοινωνικοποίηση εάν προορίζεται αποκλειστικά για την συντροφιά.

Το μέγεθός του είναι παρόμοιο με εκείνο του Schweizer Laufhund, αλλά διαφέρει στην ευρύτητα της κεφαλής. Είναι συνυφασμένο με το λαγωνικό. Το προσδόκιμο ζωής του κυνηγόσκυλου Bruno Jura είναι 12-13 έτη.

Το κυνηγόσκυλο Bruno Jura είναι ένα σκυλί, που αναπτύχθηκε στο Μεσαίωνα για κυνήγι στα όρη Jura στα Γαλλοελβετικά σύνορα. Βρίσκεται σε μια ποικιλία χρωμάτων και διαθέτει ένα ευρύ κεφάλι και βαριές ρυτίδες, που το διαφοροποιούν από τις άλλες ελβετικές ράτσες κυνηγόσκυλων. Είναι γνωστό για το κυνήγι της αλεπούς, του λαγού και μερικές φορές κυνηγά ακόμη και μικρά ελάφια.
Ιστορία: 

Εκπληκτικός ανιχνευτής για οποιαδήποτε μυρωδιά, ανατράφηκε για το κυνήγι αποκλειστικά. Τα μεγάλα αυτιά του τον βοηθούν να συγκεντρώνει καλύτερα τις μυρωδιές κάτω από την μύτη του και η όσφρησή του έχει μείνει ιστορική.

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: