Ράτσες

Ο σκύλος της νέας γης

Το σκυλί της Νέας Γης είναι θρυλικό για την ηρεμία του και τον υπάκουο χαρακτήρα του, αλλά και τη δύναμή του. Είναι εξαιρετικά πιστά και ιδανικά σκυλιά εργασίας. Για αυτόν τον λόγο αυτή η φυλή είναι γνωστή ως "ευγενικός γίγαντας" ή το σκυλί νταντά. Έχουν συνήθως μια βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο και είναι εύκολο να εκπαιδευθούν, αν τα ξεκινήσει κάποιος νωρίς. Είναι εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αλλά λόγω του μεγέθους τους σε πολύ νεαρές ηλικίες, τα παιδιά θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατά λάθος.

Ο σκύλος Newfoundland με το όνομα "Nana", ήταν ο αγαπημένος σκύλος φύλακας στο έργο Peter Pan. Το σκυλί της Νέας Γης είναι γενικά καλό με άλλα ζώα, αλλά το μέγεθός του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι εκπαιδευμένο.

Γουίζ, ο καλύτερος ναυαγοσώστης στον κόσμο. Μπορεί να σύρει προς την ξηρά μέχρι 12 άτομα μαζί. Δείτε ! http://www.dailymail.co.uk/news/article-2172387/Whizz-Newfoundland-life-dog-rescue-12-people-once.html Διαθέτει διπλό, αδιάβροχο τρίχωμα (που του επιτρέπει να βουτάει στα κρύα νερά χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική του θερμοκρασία), με χοντρή, λιπαρή και πυκνή εξωτερική τρίχα στα χρώματα του μαύρου, του καφέ, του γκρι ή του λευκού με μαύρες βούλες.
Ιατρικά: 

Δυσπλασία ισχίων

Dogs 101: Newfoundland

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: