Ράτσες

Σκυλιά φιλικά με τα παιδιά

Ράτσα σκύλου Κίσχοντ

Κίσχοντ

/ Keeshond

Dutch Barge Dog, ο χαμογελαστός Ολλανδός, το άλλο του όνομα και του ταιριάζει γάντι, δεν νομίζετε; Το ψευδώνυμό του είναι Κις και ανήκει στην οικογένεια των σπίτς αν και έχει και άλλες διασταυρώσεις στο αίμα του και στην μορφολογία του. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί με μεταξένιο τρίχωμα και στριφογυριστή ουρά.

Ράτσα σκύλου Αζαγουάκ

Αζαγουάκ

/ Azawakh

Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρες μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξέρατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικείων του.

Ράτσα σκύλου Κυνηγόσκυλο του Φαραώ

Κυνηγόσκυλο του Φαραώ

/ Pharaoh Hound

Kelb Tal-Fenek, που σημαίνει σκύλος του λαγού στη Μαλτέζικη διάλεκτο. Λένε ότι το μετέφεραν στη Μάλτα οι Φοίνικες και ότι ζούσε σαν κυνηγόσκυλο των Φαραώ για πολλά χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο. Πάντως από τα τεστ DNA που έγιναν σε αυτά τα σκυλιά προκύπτει ότι δεν έχουν καμμία σχέση με τα Αιγυπτιακά.

Ράτσα σκύλου Χόλο

Χόλο

/ Xoloitzcuintli

Το Χόλο, μια μεξικάνικη άτριχη φυλή σκύλου, που βρέθηκε εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια στο Μεξικό, την συναντάμε σε τρία μεγέθη και πολλές φορές όχι εντελώς άτριχο αλλά με μια επικάλυψη κοντής τρίχας. Βρέθηκε σε αρχαίες τοιχογραφίες και σήμερα είναι ένα σκυλί συντροφιάς αλλά κάνει και για αγρόκτημα και για κυνήγι.

Ράτσα σκύλου Ρατ τεριέ

Ρατ τεριέ

/ Rat Terrier

Είναι ο σκύλος του αρουραίου. Το Ρατ τεριέ είναι ένα δυνατό μικρό σκυλί που έχει τιμηθεί πολλές φορές για την χρησιμότητά του στην εξολόθρευση των αρουραίων, όσο και σαν σκυλί για οικογένεια.

Ράτσα σκύλου Τάμασκαν ντογκ

Τάμασκαν ντογκ

/ Tamaskan dog

Τα Tamaskan dog είναι σκυλιά που μοιάζουν με λύκους και Siberian Husky ή Αλάσκα Malamute καταγωγής από Φινλανδία. Είναι πιο μεγαλόσωμα από τα γερμανικά ποιμενικά αλλά μοιάζουν αρκετά με αυτά και έχουν και την εξυπνάδα και την ικανότητα του γερμανικού ποιμενικού μαζί με όλα τα προσόντα ενός σκύλου χάσκι.

Ράτσα σκύλου Αγγλικό Μπουλντόγκ

Αγγλικό Μπουλντόγκ

/ Bulldog

Το μπούλντογκ είναι ο πιο ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν "ώρα για έναν υπνάκο".

Ράτσα σκύλου Ροδεσιανό Ρίτζμπακ

Ροδεσιανό Ρίτζμπακ

/ Rhodesian Ridgeback (Dog Lion Rhodesian)

Πως το λένε αλλιώς; Λεων-θήρα! Πραγματικά ένα ατρόμητο σκυλί για όλες τις δουλειές. Φύλακας, κυνηγός, σύντροφος και συνοδός ακούραστος στα αθλητικά σας, αν είστε λάτρης του αθλητισμού.

Ράτσα σκύλου Γιορκσάιρ Τεριέ

Γιορκσάιρ Τεριέ

/ Yorkshire Terrier

Μιά αληθινή μινιατούρα σκύλου, το Γιορκσάιρ Τερριέ είναι αξιολάτρευτο για συντροφιά αλλά και καλός φύλακας γιατί είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Μια ζωγραφιά να το βλέπεις και σαν ψεύτικο πάνω σε ένα μαξιλαράκι στο καναπέ μας.

Ράτσα σκύλου Πορτογαλικός σκύλος νερού

Πορτογαλικός σκύλος νερού

/ Portugueuse Water Dog

Από τότε που το επέλεξε σαν σκυλί της οικογένειας ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, η ράτσα του σκύλου έγινε μόδα. Και είναι και σπάνιο, γιατί μέχρι τώρα περιοριζόταν στα σύνορα της Πορτογαλίας, ένα σκύλι που λένε πως είναι για τους αλλεργικούς αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ράτσα σκύλου Κάνγκαλ Τουρκίας

Κάνγκαλ Τουρκίας

/ Kangal Dog

Το Κάνγκαλ είναι το σκυλί με το πιό δυνατό δάγκωμα στο κόσμο. Παρόλα αυτά είναι ξακουστό και για την ευγένειά του στα μικρά παιδιά και στην οικογένεια, αλλά και στα ζώα που θα του δώσουμε να φυλάει. Με δυό κουβέντες, ένας ευγενής σωματοφύλακας με προδιαγραφές.

Ράτσα σκύλου Αμερικανικό μπούλντογκ

Αμερικανικό μπούλντογκ

/ American bulldog

Το Αμερικάνικο Μπουλντόγκ έχει πιο ψηλά πόδια και μεγαλύτερη ευλυγισία από το αγγλικό μπουντόγκ και πιο μεγάλη ταχύτητα. Με ευρύ στέρνο και απεριόριστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αυτό το μπούλντογκ έχει γράψει ιστορία στην αμερικανική γη. Ένας πραγματικός πρωταθλητής σε δύναμη, ευλυγισία, εξυπνάδα.

Ράτσα σκύλου Μαστίνο Ναπολιτάνο

Μαστίνο Ναπολιτάνο

/ Neapolitan Mastiff

Η Neapolitan Mastiff, Ιταλικά Mastiff, είναι ένα αρχαίος στη ράτσα σκύλος. Αυτή η φυλή συχνά χρησιμοποιείται ως φύλακας και υπερασπιστής της οικογένειας και της ιδιοκτησίας λόγω των προστατευτικών ενστίκτων τους και της τρομακτική εμφάνισή τους.

Ράτσα σκύλου Κοκόνι

Κοκόνι

/ Kokoni

Το ελληνικό μικρόσωμο σκυλί συντροφιάς. Και βέβαια έχουμε, το κοκόνι. Είναι τόσο χαριτωμένο και έξυπνο που δεν το διάλεξαν τυχαία οι προγονοί μας για συντροφιά στα σπίτια τους. Πάντα χαρούμενο, ανεξάρτητο και φουντωτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πεκινουά ή ένα τεριέ.

Ράτσα σκύλου Πρέσα Κανάριο

Πρέσα Κανάριο

/ Perro de Presa Canario

Το Perro de Presa Canario είναι ένα μεγάλο σκυλί, τύπου μολοσσού, που αρχικά εκτρέφοταν σαν ζώο εργασίας. Το όνομα της φυλής είναι ισπανικό, σημαίνει σκυλί αλιευμάτων των Καναρίων νήσων και συχνά συντομεύεται σε Presa Canario ή απλά Presa.

Ράτσα σκύλου Αδέσποτο

Αδέσποτο

/ Adespoto

Αδέσποτο. Μάλλον ένα σκυλί ή γατάκι άνεργο, που λαχταράει να δουλέψει για εσάς υλικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Δοκιμάστε μια φάτσα και όχι μια ράτσα. Άλλωστε και οι ράτσες κάπως έτσι βγήκαν, από διασταυρώσεις και από ζώα που ξεχώρισαν. Δοκιμάστε να υιοθετήσετε ένα φιλαράκι και όχι ένα επώνυμο μπιζουδάκι.

Ράτσα σκύλου Ιταλικό Greyhound

Ιταλικό Greyhound

/ Italian Greyhound

Το χρώμα του τριχώματός του είναι θέμα μεγάλης συζήτησης. Για το Kennel Club (Ηνωμένο Βασίλειο), η αμερικανική λέσχη και το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο Kennel, μερικώς χρωματισμένα ιταλικά σκυλιά κυνοδρομίων είναι αποδεκτά, ενώ η Διεθνής Κυνολογική θεωρεί πρότυπο για διεθνείς εκθέσεις μόνο με λευκό στο στήθος και τα πόδια.

Ράτσα σκύλου Χάρριετ

Χάρριετ

/ Harrier dog

Το Harrier είναι ένα μικρού έως μεσαίου μεγέθους σκυλί κυνηγιού, που χρησιμοποιείται για το κυνήγι λαγών ακολουθώντας τους. Μοιάζει με το αγγλικό Foxhound αλλά είναι μικρότερο, αν και δεν είναι τόσο μικρό όσο ένα Beagle.

Ράτσα σκύλου Το σκυλί νερού της Πορτογαλίας

Το σκυλί νερού της Πορτογαλίας

/ Portuguese Water Dog

Το πορτογαλικό σκυλί του νερού είναι μια αρκετά σπάνια ράτσα. Μόνο 15 συμμετέχοντες για πορτογαλικά σκυλιά νερού έγιναν στον Αγγλικό Crufts διαγωνισμό το 2002.

Ράτσα σκύλου Κάρν τερριέ

Κάρν τερριέ

/ Cairn Terrier

Είναι το σκυλί με τις πιο πολλές συμμετοχές στον κινηματογράφο και στη τηλεόραση, είναι πολύ έξυπνο και συγχρόνως σκυλί των εντολών. Στο I love Lucy, στον μάγο του Oz, στην ταινία Bright Eyes με την Σίρλευ Τεμπλ. Μερικές φορές ίσως πρέπει να του μάθουμε να κάνει πίσω όταν εμπλέκεται σε καυγάδες με μεγαλύτερα σκυλιά.

Ράτσα σκύλου Γενειοφόρο κόλλευ

Γενειοφόρο κόλλευ

/ Bearded Collie

Το γενειοφόρο κόλλεϊ, ή beardie, είναι μια φυλή σκύλου που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από τους σκωτσέζους βοσκούς, αλλά τώρα, ως επί το πλείστον, είναι ένας δημοφιλής σύντροφος της οικογένειας.

Ράτσα σκύλου Αγγλικό Σέττερ

Αγγλικό Σέττερ

/ English setter

Ο Αγγλικά Σέττερ είναι μια φυλή της οικογένειας σέττερ. Η οικογένεια των σέττερ περιλαμβάνει το κόκκινο ιρλανδικό Σέττερ, κόκκινο και λευκό Σέττερ της Ιρλανδίας. Πρόκειται για κυνηγετικά σκυλιά, που εκτρέφονται για την αντοχή και τα αθλητικά τους επιτεύγματα.

Ράτσα σκύλου Μπούλμαστιφ

Μπούλμαστιφ

/ Bullmastiff

Το Bullmastiff είναι ένας σκύλος-φύλακας και είναι η μόνη φυλή σκυλιών φρουράς που προέρχεται από την Αγγλία. Αυτό το μεγάλο σκυλί έχει ευαίσθητη ψυχή και θέλει να είναι μέλος της οικογένειας.

Ράτσα σκύλου Μπλαντχάουντ

Μπλαντχάουντ

/ Bloodhound

Το λαγωνικό είναι ένα μεγάλο κυνηγόσκυλο οσμής που αρχικά εκτρέφοταν για το κυνήγι ελαφιών και αγριόχοιρων, αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον Μεσαίωνα και μετά και για την παρακολούθηση των ανθρώπων, και τώρα πιο συχνά εκτρέφεται ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Ράτσα σκύλου Αμερικάνικο σπάνιελ νερού

Αμερικάνικο σπάνιελ νερού

/ American Water Spaniel

Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους και έχουν ένα διπλό στρώμα γούνας χρώματος ποικιλίας του καφέ. Ένα ευέλικτο σκυλί κυνηγιού, μπορεί επίσης γίνει κατάλληλο για τη ζωή στο διαμέρισμα, λόγω της εργασίας που έκαναν οι κτηνοτρόφοι, να αναπτύξουν μια φυλή με ένα ακόμη προσόν.

Ράτσα σκύλου Γκριφόν μπριγκέτ

Γκριφόν μπριγκέτ

/ Briquet Griffon Vendeen

Ένας μακρύτριχος, σκληρότριχος τύπος με κρεμαστά αυτιά. Απαντάται σε τρία μεγέθη και μιά πυγμαία παραλλαγή. Το μεσαίο μέγεθος είναι το πλέον διαδεδομένο. Η γούνα του είναι ίσια ή ελαφρά κυμματιστή, διπλή με σκληρό εξωτερικό μανδύα και μαλακό υπομανδύα.

Ράτσα σκύλου Φοξ τερριέ

Φοξ τερριέ

/ Fox Terrier

Το Fox Terrier αναφέρεται σε δύο διαφορετικές φυλές των τεριέ σκύλων: το Smooth Fox Terrier και το Wire Fox Terrier. Και οι δύο αυτές φυλές προέρχονται από τον 19ο αιώνα από σκύλους που κατάγονται από παλαιότερες ποικιλίες της βρετανικής φυλής τεριέ, και συνδέονται με άλλες σύγχρονες φυλές τεριέ λευκού χρώματος.

Ράτσα σκύλου Ντόγκο ντε Μπορτώ

Ντόγκο ντε Μπορτώ

/ Dogo de Burdeos

Είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές γαλλικών σκύλων, από τα mastiffs, που έφτασαν από την Ανατολική Ευρώπη με τις ορδές των βαρβάρων. Πιο πρόσφατα, άλλες φυλές έχουν συμβάλλει στον καθορισμό του, το μαντρόσκυλο, το αγγλικό μπουλντόγκ, και το γερμανικό μπουλντόγκ.

Ράτσα σκύλου Φίνις σπιτς

Φίνις σπιτς

/ Swedish Lapphund

Στην πατρίδα του, η φυλή εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κυρίως ως ένα σκυλί κυνηγιού. Η φυλή είναι φιλική και σε γενικές γραμμές αγαπά τα παιδιά, έτσι ώστε το σκυλί να είναι κατάλληλο για οικογενειακή ζωή. Η φινλανδική Spitz είναι το εθνικό σκυλί της Φινλανδίας από το 1979. Η φινλανδική Spitz μοιάζει με μια αλεπού.

Pages