Ράτσες

Πρόστιμα ποινές, για όσους δεν προσέχουν τα ζώα τους συμπεριλαμβανομένων και όσους τα εμπορεύονται

Πρόστιμα ποινές, για όσους δεν προσέχουν τα ζώα τους συμπεριλαμβανομένων και όσους τα εμπορεύονται

Με χαρά διάβασα το άρθρο για πρόστιμα φωτιά σε όσους δεν προσέχουν τα ζώα τους αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο αδιαφορώντας για τα περιττώματα των δικών τους σκύλων σε χώρους που έχουν επιλέξει και άλλοι άνθρωποι να κάνουν την απογευματινή ή πρωινή τους βόλτα. Αλλά πήρα πιό μεγάλη χαρά όταν είδα ότι τα πρόστιμα επεκτείνονται σε ανθρώπους που εμπορεύονται τα ζώα γενικώς.
Καιρός ήταν!
Τα πρόστιμα είναι τα εξής.
Από 100 ευρώ σε όσους λεπώνουν δημόσιους χώρους με τα περιττώματα των σκύλων τους και δεν τα καθαρίζουν. Πάντα έλεγα ότι η βόλτα είναι για τα σκυλιά κυρίως ώρα διασκέδασης και όχι ώρα έκτακτης ανάγκης και μετά τα γυρίζουμε γρήγορα γρήγορα στο σπίτι και τα ξεχνάμε. Πάρτε ένα σκουπάκι και ένα φαρασάκι, είναι πολύ απλό, μαζί σας στη βόλτα του σκύλου σας καμμιά φορά συμβαίνουν και ατυχήματα.
Τα πρόστιμα φτάνουν έως και 30.000 ευρώ για κοκοποίηση ζώου, του δικού σας ή άλλου ζώου συντροφιάς και όχι μόνο, ή βασανισμού ζώου.
Ο νέος νόμος, είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

Πρόστιμα «φωτιά» μέχρι και 30.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ζώων που παραβιάζουν το νόμο

Με πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ κινδυνεύουν όσοι ιδιοκτήτες ζώων παραβιάζουν τους νόμους για τα ζώα συντορφιάς, δηλαδή τα αφήνουν να λερώνουν τα πεζοδρόμια, να σκάβουν τα πάρκα, να κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, να τα έχουν ανεμβολίαστα ή τα κακοποιούν.

Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
Μάλιστα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων (pet-shop) που δεν προσέχουν την καλή υγεία ή δεν ασφαλίζει τα ζώα του με κτηνιατρικό έλεγχο πριν τα πουλήσει προβλέπεται ακόμα και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός του.
Τα ζώα επίσης που έχουν εγκαταλειφτεί σε μπαλκόνια και ταράτσες θα γίνονται έλεγχοι και για αυτά. Κατόπιν καταγγελίας η δημοτική αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα.

Στην αρχή θα γίνονται συστάσεις αλλά όποιος αδιαφορήσει θα λάβει πρόστιμο ανάλογο.
Μακάρι να γίνει και πράξη και γρήγορα μάλιστα.