Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι ένας σκύλος με αρχηγικό χαρακτήρα. Από τη φύση του μαθαίνει να φυλάει το χώρο που του εμπιστεύονται και αυτό το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Είναι μια πολεμική μηχανή που γίνεται επικίνδυνη για όσους δεν γνωρίζουν το σωστό χειρισμό της.
Η προσωποποίηση της Χαράς της Ζωής. Ένα σκυλί χαρούμενο, αισιόδοξο, εύθυμο, ισορροπημένο, καλόβολο, εύπλαστο, χωρίς καμία απολύτως τάση επιθετικότητας ή νευρικότητας, με άλλα λόγια, τελείως αξιόπιστο.
Το Μπούλ τερριέ προέρχεται από την διασταύρωση Μπουλντόγκ με Τεριέ για να δημιουργηθεί «ο μονομάχος των σκυλιών».
Από τα πιό πεισματάρικα σκυλιά μικρού μεγέθους που αποζητούν την ανθρώπινη παρουσία. Άριστοι κυνηγοί και καταπληκτικοί στο να χώνονται παντού. Γαβγίζουν πολύ και κλαίνε όταν μένουν μόνα τους. Κατά τα άλλα είναι αξιαγάπητα και θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ με τα περίεργα σκέρτσα τους και το ιδιαίτερο περπάτημά τους.
Αυτή η μικρόσωμη ράτσα, που η καταγωγή της μέσα στην Ασιατική γη χάνεται στα βάθη των αιώνων, είναι μια πολύ φιλική φυλή που απολαμβάνει την συντροφιά της οικογένειας και των παιδιών ιδιαίτερα. Μπορεί να ζήσει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και η καθημερινή βόλτα μπορεί να είναι μόνο για λόγους κοινωνικοποίησης.