Τα αξιαγάπητα και γνωστά μας Κανίς είναι από τα πιό διαδεδομένα σκυλιά συντροφιάς και όχι άδικα.Είναι τρυφερά, χαδιάρικα και είναι από τα σκυλιά που δε μαδούν ποτέ.
Τα Tamaskan dog είναι σκυλιά που μοιάζουν με λύκους και Siberian Husky ή Αλάσκα Malamute καταγωγής από Φινλανδία. Είναι πιο μεγαλόσωμα από τα γερμανικά ποιμενικά αλλά μοιάζουν αρκετά με αυτά και έχουν και την εξυπνάδα και την ικανότητα του γερμανικού ποιμενικού μαζί με όλα τα προσόντα ενός σκύλου χάσκι. Πολύ ήρεμα και επιβλητικά σκυλιά και πολύ συνεργάσιμα.
Το Γουίπετ θεωρείται απόγονος του ιταλικού Γκρέιχαουντ. Λόγω της ταχύτητάς του χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι του λαγού και σε αγώνες δρόμου.
Το σκυλί με τα γαλάζια γυάλινα μάτια και τις καταπληκτικές ικανότητες είναι εδώ. Και το όνομα αυτού, Καταχούλα. Ένα εξωτικό όνομα που την πρώτη φορά που το άκουσα σκέφτηκα: "Κάποιο μικρόσωμο σκυλί θα είναι με μαλλί μπούκλα για τα σαλόνια". Οταν όμως το είδα συμφώνησα με τον νονό του για αυτό το εξωτικό όνομα. Του πάει γάντι. Και τι σκύλος!!!