Aρχαία φυλή, εμφανίστηκαν στην Aλάσκα και προέρχονται από διασταυρώσεις σκύλων με αρκτικούς λύκους. Αυτά τα σκυλιά είναι πιό βαριά από τα Χάσκι αλλά σέρνουν πολύ μεγαλύτερα φορτία σε αργότερο ρυθμό από αυτά. Το σκυλί της Αλάσκας αγαπά τους ανθρώπους, αλλά πρέπει να εκπαιδευτεί προσεκτικά για τα μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι λόγω του κυνηγητικού του ενστίκτου.
Αυτό δεν είναι σκυλί, είναι άλογο. Το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου. Ένας πραγματικός ιππότης γίγαντας που αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά. Τρώει πολύ, πάρα πολύ, αλλά μην ξεχνάτε, μπορείτε να το κάνετε και πόνυ για τα παιδιά σας. Θέλει πολύ χώρο για να κινείται αλλά κατά τα άλλα είναι ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλί.
Kelb Tal-Fenek, που σημαίνει σκύλος του λαγού στη Μαλτέζικη διάλεκτο. Λένε ότι το μετέφεραν στη Μάλτα οι Φοίνικες και ότι ζούσε σαν κυνηγόσκυλο των Φαραώ για πολλά χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο. Πάντως από τα τεστ DNA που έγιναν σε αυτά τα σκυλιά προκύπτει ότι δεν έχουν καμμία σχέση με τα Αιγυπτιακά.