Το Dogo Argentino αναπτύχθηκε το 1920 από τον Dr. Antonio Martinez Nores. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σκυλί κυνηγό, φύλακα και σύντροφο της οικογένειας. Προκειμένου να το πετύχει ξεκίνησε διασταυρώσεις με μια φυλή που ονομάζεται σκυλί της Κόρδοβα.
Πως το λένε αλλιώς; Λεων-θήρα! Πραγματικά ένα ατρόμητο σκυλί για όλες τις δουλειές. Φύλακας, κυνηγός, σύντροφος και συνοδός ακούραστος στα αθλητικά σας, αν είστε λάτρης του αθλητισμού.
Το ιρλανδικό σπανιέλ ύδατος μοιάζει με έναν κοντόχοντρο Poodle. Το παλτό αποτελείται από τις πυκνές μπούκλες, δεν έχουν αδιάβροχο στρώμα τριχών και το χρώμα τους μοιάζει με συκώτι. Το χαρακτηριστικό της φυλής είναι η ουρά που είναι άτριχη και μοιάζει σαν ουρά ποντικιού.