Πως το λένε αλλιώς; Λεων-θήρα! Πραγματικά ένα ατρόμητο σκυλί για όλες τις δουλειές. Φύλακας, κυνηγός, σύντροφος και συνοδός ακούραστος στα αθλητικά σας, αν είστε λάτρης του αθλητισμού.
Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρες μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξέρατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικείων του.
Το ιρλανδικό σπανιέλ ύδατος μοιάζει με έναν κοντόχοντρο Poodle. Το παλτό αποτελείται από τις πυκνές μπούκλες, δεν έχουν αδιάβροχο στρώμα τριχών και το χρώμα τους μοιάζει με συκώτι. Το χαρακτηριστικό της φυλής είναι η ουρά που είναι άτριχη και μοιάζει σαν ουρά ποντικιού.