Το Πίντσερ είναι έναν σκύλος που μοιάζει με μικρότερη εκδοχή του Ντόμπερμαν. Οι δύο ράτσες όμως δεν συνδέονται μεταξύ τους και το Μίνι Πίντσερ προϋπήρχε του Ντόμπερμαν. Είναι μικρά μυώδη σκυλιά με τετραγωνισμένες αναλογίες. Έχουν στενό κεφάλι και η μουσούδα τους προεξέχει. Τα αυτιά είναι ψηλά και στητά και συνήθως κόβονται.
Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός.
Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του.
Ο Γερμανικός ποιμενικός, το δικό μας λυκόσκυλο, έχει την αρχοντιά του αρχηγού και την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται. Ένας περήφανος σύντροφος με πολλές δυνατότητες και ιστορία στο ενεργητικό του.
Το Ντόμπερμαν είναι ένα πολύ ευγενικό σκυλί, παρά τις φήμες που το θέλουν επιθετικό και άγριο. Είναι σκυλί για οικογένειες, ενώ μπορεί να παίξει άνετα με μικρόσωμα σκυλάκια και γατάκια.
Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική φυλή, που εκτράφηκε και χρησιμοποιήθηκε, από την αρχαία ελληνική φυλή των Μολοσσών, στην κλασσική εποχή, αλλά και αργότερα, από τον Μέγα Αλέξανδρο, στις εκστρατείες του, που διέδωσαν το ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα στον τότε γνωστό κόσμο. Υπέροχα σκυλιά, σκληραγωγημένα και πιστά, απαραίτητο εργαλείο των κτηνοτρόφων και όχι μόνο.
Ο Κρητικός ιχνηλάτης η Κρητική Λαγωνίκα είναι η αρχαιότερη φυλή σκύλων της Ευρώπης με πατρίδα την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη ! Ο σκύλος αυτός είναι γέννημα θρέμμα των γκρεμών, των πεδιάδων, των δασών και των βράχων της Κρήτης, είναι γνωστός εδώ και 4.000 χρόνια για να κινδυνέψει με εξαφάνιση στις μέρες μας.