Αυτό δεν είναι σκυλί, είναι άλογο. Το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου. Ένας πραγματικός ιππότης γίγαντας που αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά. Τρώει πολύ, πάρα πολύ, αλλά μην ξεχνάτε, μπορείτε να το κάνετε και πόνυ για τα παιδιά σας. Θέλει πολύ χώρο για να κινείται αλλά κατά τα άλλα είναι ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλί.
Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρες μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξέρατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικείων του.
Προέρχεται από τις πιο παλιές ράτσες του κόσμου. Υπάρχουν απεικονίσεις του στους τάφους των Φαραώ και αρκετοί πιστεύουν ότι το κεφάλι ζώου που είχε ο θεός Άνουβις ανήκε σε ένα τέτοιο σκυλί. Το πιθανότερο είναι να ήρθε από στις Βαλεαρίδες νήσους.