Το Ακίτα θεωρείται μέρος της φυσικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας. Το Ακίτα είχε εκτιμηθεί πολύ και οι ιδιοκτήτες του ήταν μόνο αριστοκράτες. Το Akita ανήκει σε μια ισχυρή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη φυλή, συνήθως απόμακρος με τους ξένους, αλλά στοργικός με τα μέλη της οικογένειας.
Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός.
Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του.
Το Τσόου Τσόου είναι συνήθως ευγενικό και υπομονετικό. Είναι πολύ πιστό και φιλικό με την οικογένεια, αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Συνήθως δένεται συναισθηματικά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με ένα μέλος της οικογένειας.
Το Μπούλ τερριέ προέρχεται από την διασταύρωση Μπουλντόγκ με Τεριέ για να δημιουργηθεί «ο μονομάχος των σκυλιών».
Το Μπόρντερ κόλλευ είναι ένα μεσαίου μεγέθους αθλητικό σκυλί, που εκτράφηκε για εργασία. Τρομερά έξυπνη ράτσα με μία έμφυτη τάση να συνεργάζεται με τους ανθρώπους.
Το μπούλντογκ είναι ο πιο ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν "ώρα για έναν υπνάκο". Μην τα ξυπνάτε ποτέ φωνάζοντας το όνομά τους γιατί κοιμούνται βαθιά και τρομάζουν μετά. Πάντα με χάδι και τρυφερότητα και θα σας λατρέψουν.
Τα πρώτα σκυλιά εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία περίπου 2000 χρόνια πριν. Πρόγονος της φυλής αυτής λέγεται ότι είναι το Τσόου-Τσόου, ωστόσο από τις 6 φυλές που δημιουργήθηκαν τότε, οι υπόλοιπες έχουν εκλείψει.
Η Αμερικανική Κυνολογική Λέσχη αναγνώρισε το Αμερικάνικο Τεριέ του Σταφορντσαϊρ σαν ξεχωριστή ράτσα το 1936 και από τότε έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Ο Κρητικός ιχνηλάτης η Κρητική Λαγωνίκα είναι η αρχαιότερη φυλή σκύλων της Ευρώπης με πατρίδα την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη ! Ο σκύλος αυτός είναι γέννημα θρέμμα των γκρεμών, των πεδιάδων, των δασών και των βράχων της Κρήτης, είναι γνωστός εδώ και 4.000 χρόνια για να κινδυνέψει με εξαφάνιση στις μέρες μας.
Αυτό το ευγενικό, τρυφερό σκυλί έχει από τη φύση του καλή συμπεριφορά. Είναι οκνηρό, στοργικό, πολύ καλό με τα παιδιά και με τα ζώα. Είναι ειρηνικό και αφοσιωμένο. Επειδή είναι επίμονο χρειάζεται υπομονή όταν εκπαιδεύεται. Είναι ένα άριστο οικογενειακό κατοικίδιο.
Η ονομασία της φυλής μαρτυρεί καταγωγή γαλλική. Στην πραγματικότητα, όπως οι περισσότερες φυλές κυνηγετικών δεικτών, προέρχεται από την Ισπανία του Μεσαίωνα. Εκεί, σκύλοι Σπάνιελ της Βρετάνης χρησίμευαν να "φερμάρουν" πουλιά τα οποία, από έλλειψη κυνηγετικών όπλων, συλλαμβάνονταν με ειδικά εκπαιδευμένους αετούς ή γεράκια.
Το Γουίπετ θεωρείται απόγονος του ιταλικού Γκρέιχαουντ. Λόγω της ταχύτητάς του χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι του λαγού και σε αγώνες δρόμου.
Χρησιμοποίησαν αυτή τη φυλή στο κυνήγι, όπως αγριογούρουνων και ελαφιών. Τα Σικόκου Iνου είναι μερικές από τις πιο αγνές φυλές σκυλιών συνδεδεμένων με τον απομακρυσμένο χαρακτήρα της περιοχής Shikoku.
Το νορβηγικό Elkhound είναι ένα από τα αρχαία σκυλιά τύπου σπίτς στα βόρεια της γης και είναι το εθνικό σκυλί της Νορβηγίας. Το Elkhound έχει υπηρετήσει ως κυνηγός, φύλακας και βοσκός.
Αυτό το μικρό σκυλί είναι άριστος κυνηγός και γι' αυτό ανατράφηκε. Είναι πολύ εξωστρεφής, φιλικός και ανεξάρτητο κυνηγόσκυλο. Παρόλα αυτά κάνει καλή παρέα στο σπίτι, αρκεί να βγαίνει βόλτα και να τρέχει ελεύθερο για να εκτονώνει την περίσσια ενέργειά του, αλλιώς κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι.
Είναι ένα απίστευτα επινοητικό σκύλι και μπορεί να επιβιώσει και μόνο του. Βρίσκουμε αυτή την ράτσα που υπάρχει μόνο στο Ισραήλ και σε τοιχογραφίες 2000 ετών.
Πολύ δυνατά σκυλιά αν και μεσαίου μεγέθους, που θυμίζουν λίγο-πολύ τα Ντίγκο στην Αυστραλία. Πολύ διαστήρια σκυλιά και πολλές φορές θέλουν να είναι τα "αφεντικά" σας. Θα σας "εκπαιδεύσουν" χωρίς καν να το πάρετε είδηση.
Αυτό το χρώμα τους! Το γκρί με άσπρο είναι τόσο ωραίο σε αυτά τα σκυλιά.
Το Skye Terrier έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο για την αφοσίωσή του σε ένα και μόνο ιδιοκτήτη. Είναι γνωστή η ίστορία ένος σκάι τερριέ που έζησε για 14 χρόνια στον τάφο του ιδιοκτήτη του, ζώντας με ό,τι του έφερναν οι άνθρωποι εκεί και πέθανε τελικά στα 16 του χρόνια. Το σκάι τερριέ έχει κυνηγητικό ένστικτο και καλό θα είναι να προσέχουμε μικρά παιδιά και μικρότερα ζώα στον ίδιο χώρο με αυτό.
Είναι ένα ποιμενικό και κυνηγετικό σκυλι, δυνατό και ευκίνητο με έμφυτη την ικανότητα της προστασίας του χώρου. Είναι επιθετικό γι’ αυτό χρειάζεται κοινωνικοποίηση. Η χώρα καταγωγής του είναι το Μαρόκο και παρόλη τη ζέστη που επικρατεί εκεί, το σκυλί έχει πλούσιο τρίχωμα.
Όχι που δεν θα βρίσκαμε ταρανδόσκυλο. Υπάρχει σκυλί, το Λάπχουντ Σουηδίας, που από ευρήματα αναφέρεται πως υπάρχει εδώ και 7000 χρόνια και οδηγεί τα κοπάδια των ταράνδων. Ακόμα κρατάει αυτή η ράτσα τα πρωτόγονα ένστικτά της.
Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους και έχουν ένα διπλό στρώμα γούνας χρώματος ποικιλίας του καφέ. Ένα ευέλικτο σκυλί κυνηγιού, μπορεί επίσης γίνει κατάλληλο για τη ζωή στο διαμέρισμα, λόγω της εργασίας που έκαναν οι κτηνοτρόφοι, να αναπτύξουν μια φυλή με ένα ακόμη προσόν. Η ράτσα του Αμέρικαν σπάνιελ νερού μπορεί να έχει προέλθει από την ράτσα του Αμερικάνικο Σπάνιελ.