Ράτσες

σκυλοτροφες

Οι σκυλοτροφές, δηλαδή η ξηρά τροφή, οι κονσέρβες και οι λιχουδιές, αποτελούν μια βασική πηγή όλων των στοιχείων που χρειάζεται ο σκύλος σας. Οι σκυλοτροφες ειναι πολυ καλήτερες απο το σπιτικό φαγητό, που δεν είναι κατάλληλο για τους σκύλους διότι περιέχει αλάτι, λιπαρά και άλλα συστατικά, που βλάπτουν σε βάθος χρόνου την υγεία του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

Ξηρά τροφή
Η ξηρά τροφή αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή του σκύλου. Μπορεί να τρέφεται με μία σωστά επιλεγμένη ξηρά τροφή για όλη του τη ζωή. Υπάρχει πληθώρα επιλογών για τη διατροφή του κατοικίδιου σας, με βάση την ηλικία, το βάρος, την υγεία, ακόμα και τη ράτσα του. Μία από αυτές είναι η κατάλληλη για εσάς.

Κονσέρβες σκυλων
Οι κονσέρβες είναι ακόμα μία πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή του σκύλου σας. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα, ή ακόμα και να τις αναμείξετε μια κάποια ξηρά τροφή. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις γεύσεις και σίγουρα θα βρείτε την κατάλληλη για το δικό σας σκυλάκι.

Λιχουδιές σκυλων
Οι λιχουδιές αποτελούν μέρος της διατροφής και της εκπαίδευσης του σκύλου. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ολοκληρωμένα γεύματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου σας, όπως μπισκοτάκια, κόκκαλα, αποξηραμένα σνακς κλπ. Συνήθως οι λιχουδιές απευθύνονται σε ενήλικα σκυλιά και όχι τόσο σε κουτάβια, οπότε καλό είναι να προσέξετε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Ωμοφαγία, Barfing
Η ωμοφαγία ή αλλιώς barfing, αποτελεί μια νέα τάση στη διατροφή του σκύλου. Ο σκύλος είναι σαρκοφάγο ζώο, όπως και ο λύκος από τον οποίο κατάγεται, επομένως μπορεί να φάει ωμή την τροφή του. Σε αυτό το γεγονός στηρίζεται όλη η φιλοσοφία της ωμοφαγίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε μορφή κιμά, όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη διατροφή του σκύλου.