Ράτσες

Γάτα των Ιμαλαίων

Οι γάτες αυτού του είδους έχουν τρυφερό χαρακτήρα, είναι πανέξυπνες, κοινωνικές αλλά αρχικά ντροπαλές. Έχουν γλυκιά, σιγανή και μελωδική φωνή (η οποία ακούγεται σπάνια) ενώ τα μάτια της μπορεί να γίνουν εξαιρετικά εκφραστικά όταν εκείνη το θελήσει. Είναι ζώο που του αρέσει η συνήθεια, η γαλήνη και η ασφάλεια. Η κατασκευή, ο άκακος και αγαθός χαρακτήρας της καθώς και η συναισθηματική προσκόλλησή της με τους ανθρώπους κάνουν την γάτα αυτή ουσιαστικά ανυπεράσπιστη στην αστική ζωή. Είναι ζώο που, σε αντίθεση με τα άλλα είδη γάτας, δεν έχει την επιθυμία να εξερευνήσει την φύση αλλά προτιμά την ηρεμία του σπιτιού και την ανθρώπινη φιλία.

Η πρώτη γάτα Ιμαλαΐων δημιουργήθηκε το 1930 από τον καθηγητή Κλαϊντ Κέλλερ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Βιρτζίνια Κόμπ, εκτροφέα και παραγωγό του Νewton cattery. Ο αρχικός τους σκοπός δεν ήταν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος γάτας αλλά απλώς να μελετήσουν την θεωρία της γενετικής και της κληρονομικότητας. Η ιδέα τους ήταν να διασταυρώσουν γάτες Περσίας με γάτες Σιάμ έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια γάτα μακρύτριχη, εντελώς όμοια με την Περσική, αλλά με τον ιδιότυπο χρωματισμό της γάτας του Σιάμ
Ιατρικά: 
Μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα πολυκυστικών νεφρών, μιας γενετικής δυσλειτουργίας των νεφρών. Γενικότερα, η γάτα Ιμαλαΐων είναι ευαίσθητη, προσβάλλεται εύκολα από αρρώστιες και χρειάζεται προσοχή στην υγεία της και την διατροφή της.

6s5PwEl1Ygs

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: