Ράτσες

10 χρήσιμες συμβουλές εν όψη του καύσωνα

10 χρήσιμες συμβουλές εν όψη του καύσωνα

1. Αποφύγετε το τάϊσμα, τις βόλτες και το έντονο παιχνίδι κατά τις πιο θερμές ώρες της ημέρας (11π.μ – 15μμ).
2. Να έχετε πάντοτε κοντά σας νερό ,ακόμη και στις βόλτες σας.
3. Να έχετε το σκύλο σας ήρεμο σε σκιερό,προστατευμένο μέρος, με άφθονο καθαρό νερό.
4. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της μέρας να του προσφέρετε μερικά παγάκια. Τα περισσότερα σκυλιά διασκεδάζουν μασουλώντάς τα και συγχρόνως ενυδατώνονται.
5. Τις ημέρες του καύσωνα καταβρέξτε συχνά το μέρος που περνά τις περισσότερες ώρες το κατοικίδιό σας ή και το ίδιο (αν του αρέσει) για να το δροσίσετε.
6. Δώστε μεγαλύτερη σημασία στις βραχυκεφαλικές φυλές διότι παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στη θερμοπληξία. Έτσι ονομάζονται οι φυλές με κοντό μουσούδι όπως Boxer, Rottweiler, Pug, Αγίου Βερνάρδου κτλ.
7. Προσοχή θέλουν επίσης τα υπέρβαρα, τα γέρικα ,τα πολύ νεαρά ζώα και αυτά με πυκνό τρίχωμα (Σιβηρικό Χάσκυ, Μάλαμουτ Αλάσκας κτλ. Φροντίζουμε να κουρεύουμε τα μακρύτριχα ζώα στην αρχή του καλοκαιριού. Βουρτσίζουμε τα κοντότριχα τακτικά (2-3 φορές την εβδομάδα) για να τα απαλλάξουμε από το νεκρό τρίχωμα.
8. Σε περίπτωση που θέλετε να μετακινήσετε το σκύλο σας με εξωτερικό κουτί μεταφοράς, φροντίστε να βάλετε κάποια παγοκύστη ή ένα μπουκάλι με πάγο τυλιγμένο με πετσέτα, μέσα στο κουτί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, για να δροσίσετε το χώρο . Επιλέξτε τις πολύ πρωινές ώρες ή τις απογευματινές και βραδινές για το ταξίδι σας. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει και σωστό σύστημα αερισμού στο κουτί.
9. Δεν μεταφέρουμε ΠΟΤΕ ζώο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου
10. Τέλος μην ξεχνάτε πως και τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν από τη ζέστη και τον καύσωνα. Τοποθετήστε και για αυτά ένα μπολ με νερό σε κάποιο σκιερό σημείο.