Ράτσες

Χρήσιμες συμβουλές για την εκπαίδευση σκύλων

Χρήσιμες συμβουλές για την εκπαίδευση σκύλων

Η εκπαίδευση του μικρού σας φίλου είναι μία πρόκληση για εσάς, αφού απαιτεί υπομονή και σταθερή στρατηγική για άμεσα αποτελέσματα.
Ετοιμαστείτε να εκπαιδεύσετε τον σκυλάκο σας, ακολουθώντας χρήσιμα tips από το Marathon Land!

  • Αν ακούει στο σπίτι και όχι σε εξωτερικό περιβάλλον

Μην εκπαιδεύετε τον σκύλο σας μόνο στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να ξεχωρίζει πότε πρέπει να υπακούει και σε συγκεκριμένες εντολές. Ξεκινήστε την εξωτερική εκπαίδευση από ένα ήσυχο πάρκο.

  • Μην επαναλαμβάνετε τις εντολές συνεχώς

Οι σκύλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα τις κινήσεις σας από τα λόγια. Έτσι λοιπόν, αν δεν σας ακούει μπορείτε με μία σταθερή εντολή και την κίνηση των χεριών σας να του δώσετε να καταλάβει τι θέλετε. Ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων μπορεί να σας δείξει τον ενδεδειγμένο τρόπο επικοινωνίας με τον σκύλο σας.

  • Αν σας τραβάει στην βόλτα

Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια στην εκπαίδευσή του. Αν δείτε ότι ο σκύλος σας σας τραβάει αλλάξτε κατεύθυνση. Όταν έρθει ξανά κοντά σας, τότε συνεχίστε να περπατάτε κανονικά.

  • Αν δαγκώνει στο παιχνίδι

Αν καθώς παίζετε προσπαθεί να σας δαγκώσει, τότε απομακρυνθείτε από κοντά του και δώστε του να καταλάβει ότι δεν θα συνεχίσετε το παιχνίδι αν δαγκώνει και πάλι.

  • Αν γαβγίζει συνέχεια

Μην του φωνάξετε ποτέ. Μάθετε στο κουτάβι σας να έρχεται την ώρα που το καλείτε, ώστε να αποφεύγετε ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
Και αν θέλετε την βοήθεια εκπαιδευτή, το Marathon Land σας προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση σκύλων σε μία μεγάλη έκταση λίγο έξω από την Αθήνα.