Ράτσες

Διατροφή σκύλου και γάτας: Το Petshop88 σας ενημερώνει!

Διατροφή σκύλου και γάτας: Το Petshop88 σας ενημερώνει!

Είναι τα δύο αγαπημένα κατοικίδια που χαρίζουν τις πιο όμορφες στιγμές παιχνιδιού και συντροφικότητας σε όλους! Ο σκύλος και η γάτα είναι πλέον οικόσιτα ζώα και οι καλύτεροι φίλοι για τους μικρούς και τους μεγάλους της οικογένειας.
Για να αναπτυχθούν σωστά λοιπόν και να μην παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα υγείας, πρέπει να λαμβάνουν τις σωστές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, άρα να κάνουν την σωστή διατροφή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΟΥ
Ποια είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα;
Ανάλογα με την ηλικία, την φυλή, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας του σκυλάκου σας προκύπτει και η σωστή ποσότητα της τροφής. Τα κουτάβια για παράδειγμα τρώνε 2-3 περισσότερο απ΄ ότι οι ενήλικοι σκύλοι. Οι κατευθυντήριες οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία είναι μια πολύ καλή αρχή για να προσαρμόσετε στην συνέχεια τις ποσότητες στο δικό σας ζωάκι.
Με ποιον τρόπο να αλλάξω τροφή στον σκύλο μου εφόσον χρειαστεί;
Το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι πολύπλοκο και οι γρήγορες μεταβολές δεν είναι η σωστή επιλογή. Προτείνεται από τους κτηνίατρους να αναμειγνύετε στην αρχή την παλιά με την νέα τροφή. Τέλος, μία ισχυρή ένδειξη που προϊδεάζει για την αλλαγή διατροφικής συνήθειας είναι τα κόπρανά του.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΑΤΑΣ
Είναι διαφορετική η διατροφή της οικόσιτης γάτας;
Η γάτα που ζει μέσα στο σπίτι δεν είναι τόσο δραστήρια όσο οι άλλες που ζουν έξω. Για αυτό λοιπόν, οι γάτες αυτές είναι πολύ απαιτητικές στην διατροφή τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να επιλέξετε μία τροφή με χαμηλά λιπαρά που παράλληλα να είναι η κατάλληλη επιλογή και για ένα δυνατό τρίχωμα.
Για τα γατάκια ποια είναι η κατάλληλη τροφή;
Τα μικρά γατάκια έχουν μέχρι τις 6 εβδομάδες τρέφονται αποκλειστικά με το γάλα της μάνας τους, με ενισχυμένα τα αντισώματα. Στην περίοδο του απογαλακτισμού, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε ήπια με ξηρά τροφή.
Στο Pet Shop 88 θα βρείτε οτιδήποτε επιθυμείτε για την διατροφή γάτας και σκύλου!