Ράτσες

Η γάτα της Σομαλίας

Οι Σομαλοί έχουν μια εντυπωσιακή, φουντωτή ουρά, και τα δύο μεγάλα αυτιά που, σε συνδυασμό με το επιλεγμένο και συχνά κατακόκκινη παλτό τους, τους έχει κερδίσει το παρατσούκλι του «αλεπού γάτα" σε ορισμένους κύκλους. Εκτός από την αφράτη ουρά, η σομαλική φυλή διαθέτει μια κάπως πιο σκούρα λωρίδα κάτω από την πλάτη του, μεγάλα αυτιά, συμβάλλοντας περαιτέρω στη σύνολο "Foxy" .
Κάθε τρίχωμα βρίσκεται πολλές φορές σε δύο χρώματα. Όπως οι γάτες Abyssinians, έχουν μια σκοτεινή στεφάνη γύρω από τα μάτια τους, που τους κάνει να μοιάζουν σαν να φορούν γιαλιά , και έχουν μια μικρή ποσότητα λευκού για τις μουσούδες τους και τα πηγούνια και το λαιμό. Λευκό αλλού στο σώμα τους τους αποκλείει αν θέλετε να το εκθέσετε το ζώο για βραβείο.

Η Σομαλία είναι μια φυλή της γάτας που δημιουργήθηκε από μακρυμάλλες Abyssinian γάτες. Η φυλή εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1950 από Abyssinian προγράμματα αναπαραγωγής όταν ένας αριθμός Abyssinian γατάκια γεννήθηκαν με φουντωτές ουρές και πολύ αφράτα παλτά. Abyssinians και Σομαλοί έχουν παρόμοιες προσωπικότητες - έξυπνο, παιχνιδιάρικο, περίεργο, οι Σομαλοί όμως είναι πιο χαλαρή και ανέμελη φυλή από τους πιο δραστήριους Abyssinians.
Ιατρικά: 
Στη δεκαετία του 1990, πολλές καθαρόαιμο Σομαλοί είχαν σημαντική οδοντικά προβλήματα που οφείλονται σε εκ γενετής προβλήματα μεγεθυμέναι από την ενδογαμία. Ως αποτέλεσμα, πολλές Σομαλές γάτες που δεν έχουν όλα τα ενήλικα δόντια τους απομακρύνθηκαν.

Cats 101: Somali

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: