Ράτσες

Ραγκαμούφιν

Η Ragamuffins είναι ένα μυώδες, βαρύ γατί που χρειάζεται περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια για να ωριμάσει πλήρως.Τα φυσικά χαρακτηριστικά της φυλής περιλαμβάνουν ένα ορθογώνιο, ευρύ σώμα με τους ώμους υποστηρίζονται ένα κοντό λαιμό. Το κεφάλι είναι μια μεγάλο, σαν σφήνα με ένα στρογγυλευμένο μέτωπο και μια σε γωνία μύτη. Η Ragamuffins υπάρχουν σε όλα τα χρώματα και σε ποικιλλία τριχώματος, με ένα παλτό μεσαίου μήκους που αυξάνει το μήκος του στομάχιου. Παρά το γεγονός ότι το τρίχωμα είναι παχύ και βελούδινα, δεν τσιβιάζει και είναι εύκολο να το φροντίζουν. Η Ragamuffins εκτρέφεται για να είναι κοινωνική, στοργική, χαδιάρα και συντρόφος μιας ζωής. Είναι παιχνιδιάρικα όλη τους τη ζωή.
Το μέτωπο πρέπει να είναι μέτρια στρογγυλεμένο. Το σώμα θα πρέπει να εμφανίζεται ορθογώνιο με ένα ευρύ στήθος και φαρδείς ώμους και μετρίως βαριά οπίσθια, που είναι εξίσου μεγάλα ως τους ώμους. Θα πρέπει να υπάρχει ένα λιπαρό στρώμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Μήκος γούνα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο γύρω από το λαιμό και τις εξωτερικές άκρες του προσώπου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός στεφανιού και αυξάνεται σε μήκος από την κορυφή του κεφαλιού προς τα κάτω μέσω των ωμοπλατών και πίσω, με το παλτό στις πλευρές και στομάχι είναι μεσαία τριχωτό προς μεγάλη. Κάθε χρώμα και σχέδιο είναι επιτρεπτή, με ή χωρίς άσπρο. Μερικά μοντέλα, όπως το καθαρό λευκό, είναι σπανιότερα από άλλα και έχουν γενικά μεγαλύτερη ζήτηση.

Το κόστος για την αγορά ενός γατιού ράτσας Ragamuffin ήταν συνήθως υψηλότερο από ό, τι για γάτα Ragdoll που είναι συγγενείς του, αρκετά. Τα μικρά γατάκια ράτσας ξεκινούν από περίπου 1000 δολάρια.

Cats 101- Ragamuffin

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: