Ράτσες

Αντιμετώπιση φόλας

Αντιμετώπιση ''φόλας'' στα κατοικίδια

Πολλά τα ζώα που δηλητηριάζοντα καθημερινά είτε από λάθος είτε εξ επί τούτου. Πως το αντιμετωπίζουμε όμως είτε στο δικό μας σκυλί ή γάτα είτε σε κάποιο βαρυόμοιρο αδέσποτο που το βλέπετε και σφαδάζει από τους πόνους;
Αυτό το βιντεάκι είναι πολυ κατατοπιστικό για αυτή την δύσκολη κατάσταση. Οι πρώτες βοήθειες ξέρετε, πόσο απαραίτητες είναι μέχρι να μεταφερθεί το ζώο στον κτηνίατρο.
Δείτε το λοιπόν και διαβάστε και τις οδηγίες των Κτηνιάτρων και εδώ. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας.
Αντιμερώπιση φόλας ή δηλητηριάσεων.
1) Σε περίπτωση δηλητηριάσεων επικοινωνίστε άμεσα με τον κτηνίατρό σας για οδηγίες.
2)Οργανοφοσφορικά.
Το ζώο έχει φάει φόλα αν έχει, σιελόρροια, σπασμούς, ξαφνική διάρροια, εμετό, υπερδιέγεση, κωματώδη κατάσταση, γρήγορες αναπνοές, παράλυση, θάνατο.
Πρόσκληση εμετού προκαλούμε μόνο αν το ζώο μπορεί να καταπιεί αλλοιώς υπάρχει κίνδυνος εισροφικής πνευμονίας.
Πρόσκληση εμετού. Με πυκνό αλατόνερο, μουστάρδα σε νερό, ένεση απομορφίνης, όχι άδι, ξύδι, αυγό, γάλα. Δεν προκαλούν εμετό.
Μετά απο συννενόηση με τον κτηνίατρο χορήγηση ατροπίνης. ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΕΊΤΕ ΑΤΡΟΠΙΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
3) Ποντικοφάρμακα.
Προκαλούν αιμοραγική διάθεση, ρινορραγία, διάρροια με αίμα.
Συλλογή αίματος στο θώρακα ή στη κοιλιά. Εμφάνιση συμπτωμάτων από τρείς έως δέκα μέρες μετά την πρόσληψη.Αν έχουμε την υποψία ότι το ζώο μας έφαγε ποντικοφάρμακο, ΑΜΕΣΑ πρόσκληση εμετού και προσκόμηση στον κτηνίατρο.
Προσοχή.
Τα συμπτώματα της φόλας μπορεί να μοιάζουν με
1. Υπογλυκαιμία
2.Επιληψία
3.Ναυτία εμετού
4.Αλλεργικό σόκ
5.Εκλαμψία
6.Οξεία εγκεφαλίτιδα
7.Τύφο
8.Πυρεξία
Μην χορηγείσετε κανένα φάρμακο χωρίς την συμβουλή κτηνιάτρου.