Ράτσες

Chausie

Η Chausies θα πρέπει να είναι ψηλή, μακριά, και άπαχη, με πολύ μακριά πόδια και πολύ αδύνατη. Τα αυτιά είναι μεγάλα, μακρυά, και είναι τοποθετημένα ψηλά στο κεφάλι, περίπου δύο δάκτυλα. Τα ζυγωματικά είναι εντυπωσιακά, προεξέχοντα και γωνιακά και τα μάτια είναι επίπεδα στην κορυφή και σχηματίζουν ένα οβάλ μισό κάτω. Το τρίχωμα είναι κοντό, και οι γάτες μπορούν να έρθουν σε τρία χρώματα: μαύρο, μαύρο σταχτύ τιγρέ, και το μαύροκαφέ. Χρυσό ή κίτρινο χρώμα στα μάτια είναι προτιμότερο, αν και επιτρέπονται κίτρινο και οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, στην Chausies δεν της αρέσει να είναι μόνη της. Θα πρέπει να έχετε άλλες γάτες ως συντρόφους ή μιά ανθρώπινη συντροφιά τις περισσότερες ώρες.Φτιάχνουν μακροχρόνιουςκαι βαθείς δεσμούς με τους ανθρώπους. Είναι εξαιρετικά πιστοί και μπορεί να έχουν δυσκολία προσαρμογής, εάν υιοθετούνται ως ενήλικες. Χρειάζονται ευφυείς ανθρώπους που τους αρέσει που ζουν με μια περίπλοκη, έξυπνη γάτα. Τα ενήλικα αρσενικά ζυγίζουν συνήθως 9 έως 15 κιλά. Τα ενήλικα θηλυκά είναι συνήθως 7 έως 10 κιλά.

Μιά γάτα που μοιάζει με κούγκαρ και φέρεται σαν κούγκαρ. Αρκετά νευρική αλλά απίθανη κυνηγός. Κυνηγά οτιδήποτε, από ποντικούς έως μύγες.Σε κίνηση 24 ώρες το 24ωρο. Τρώει μόνο κρέας , βγαίνει έξω και με λουρί.
Ιατρικά: 
Η εντερική οδός τους μπορεί να είναι λίγο μικρότερη από εκείνη της παραδοσιακής οικόσιτης γάτα. Μια συντομότερη εντερικής οδού πιστεύεται ότι είναι λιγότερο ικανή για επεξεργασίας συστατικων που προέρχονται από φυτά. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος των σιτηρών, καθώς και τα λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Τα συστατικά αυτά μπορεί να χρησιμεύσουν ως εναύσματα για χρόνια εντερική φλεγμονή και τελικά να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου που διαιωνίζεται από πολλαπλές αλλεργίες σε πρωτείνες σε εμπορικές τροφές για γάτες. Ανεξάρτητα από την αιτία, η Chausies φαίνεται κάπως επιρρεπείς στην ανάπτυξη τροφικών αλλεργίων.

Cats 101 Animal Planet - Chausie ** High Quality **

Chausie vs Stanley the dog

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: