Ράτσες

κοντότριχες

Ράτσα γατας Chausie

Chausie

/ Chausie

Μιά γάτα που μοιάζει με κούγκαρ και φέρεται σαν κούγκαρ. Αρκετά νευρική αλλά απίθανη κυνηγός. Κυνηγά οτιδήποτε, από ποντικούς έως μύγες.Σε κίνηση 24 ώρες το 24ωρο. Τρώει μόνο κρέας , βγαίνει έξω και με λουρί.

Ράτσα γατας Γάτα της Αβάνας

Γάτα της Αβάνας

/ Havana Brown

Το πιο ελκυστικό στοιχείο για τη γάτα της Αβάνα είναι ότι δεν μπορούν να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα αντίθετα με τις μεγαλύτερες φυλές σκυλιών που μπορούν.

Ράτσα γατας Οριεντάλ κοντότριχη γάτα

Οριεντάλ κοντότριχη γάτα

/ Oriental Shorthair

Οι πιό λεπτές και ευκίνητες γάτες που έχετε δει ποτέ. Αν σας αρέσουν και τα πελώρια αυτιά η Oriental Shorthair είναι η γάτα σας

Ράτσα γατας Όκικατ

Όκικατ

/ Ocicat

Μια πρόσφατη ράτσα γάτας που μοιάζει με λεοπάρδαλη και έχει άγρια εμφάνιση. Παρ όλα αυτά η γάτα είναι κοινωνική και παιχνιδιάρα και αγαπάει με πάθος τον ιδιοκτήτης της.Δεν αντέχει για πολύ την μοναξιά.

Ράτσα γατας Τόιγκερ

Τόιγκερ

/ Toyger

Πρόκειται για χαλαρά ζώα με ιδιαίτερη ευφυία που απολαμβάνουν την παρέα των ανθρώπων και μπορεί να κάνουν τα πιο απίθανα ακροβατικά προκειμένου να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής

Ράτσα γατας Γάτα της Βομβάης

Γάτα της Βομβάης

/ Bombay

Έχει μυώδες σώμα και στρογγυλό κεφάλι με τεράστια μάτια, σε αποχρώσεις που ξεκινάνε από το κίτρινο και φτάνουν μέχρι το χρώμα του μπρούτζου. Το τρίχωμά της είναι κοντό και στιλπνό, πάντα μαύρο.

Ράτσα γατας Ευρωπαική κοντότριχη γάτα

Ευρωπαική κοντότριχη γάτα

/ European Shorthair

Οι ρωμαίοι κατακτώντας τον τότε γνωστό κόσμο και μετακινούμενοι σε διάφορα μέρη της Ευρώπης μετέφεραν μαζί και τα κατοικίδιά τους, φυσικά και τις γάτες τους.Μετά τα άφηναν εκεί επιστρέφοντας στη Ρώμη και ιδού η ευρωπαική κοντότριχη γάτα.

Ράτσα γατας Αιγυπτιακή γάτα (Μάου)

Αιγυπτιακή γάτα (Μάου)

/ Egyptian Mau

Πρόκειτα για την πιο "αρχαία" ράτσα, καθώς δεν πρόκειται για αποτέλεσμα αναπαραγωγής, αλλά για συνέχεια των αδέσποτων αιγυπτιακών γατών που μάλιστα απεικονίζονται και σε ευρήματα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού.

Ράτσα γατας Ντέβον ρεξ

Ντέβον ρεξ

/ Devon Rex

Η Devon rex είναι μια σιωπηλή γάτα με μεγάλη ενεργητικότητα και συντροφικότητα με σγουρό τρίχωμα αλλά δεν έχει καμμία σχέση με την άλλη σγουρομάλλα γάτα της Κορνουάλλης. Πραγματικά χαριτωμένο ζώο αν εκαιρέσει κανείς τα μεγάλα αυτιά της.

Ράτσα γατας Μανξ κατ (Γάτα με κοντή ουρά ή άουρη)

Μανξ κατ (Γάτα με κοντή ουρά ή άουρη)

/ Manxcat

Η φυλή αυτή έρχεται από το 1700. Ο τόπος καταγωγής της είναι τα νησιά Man. Το χαρακτηριστικό της φυλής αυτής είναι η απώλεια της ουράς. Είναι υπέροχες γάτες, δεν ζητάνε πολλά αλλά κάνουν υπεροχη συντροφιά όταν είστε στο σπίτι.

Ράτσα γατας Ρεξ της Κορνουάλης (κόρνις)

Ρεξ της Κορνουάλης (κόρνις)

/ Cornish rex

Έξυπνη γάτα, διασκεδαστική, την φωνάζουν «κλόουν» οι θαυμαστές της. Θέλει να ζει με κόσμο και να έχει σωματική επαφή με το αφεντικό της από τον οποίο νιώθει απόλυτη εξάρτηση.

Ράτσα γατας Αμερικάνικη κοντότριχη γάτα

Αμερικάνικη κοντότριχη γάτα

/ American Shorthair

Όταν οι ταξιδευτές από Ευρώπη έφτασαν στην Αμερική, έφεραν μαζί και τις γάτες τους. Αυτές οι γάτες είναι οι κοντότριχες αμερικάνικες γάτες που μοιάζουν σαν μικρές τίγρεις. Αγέρωχες, ανεξάρτητες και ομορφοφτιαγμένες.

Ράτσα γατας Γάτα της Αβησσυνίας

Γάτα της Αβησσυνίας

/ Abyssinian

Η γάτα Αβησσυνίας μπορεί να πήρε το όνομά της από την πρώτη εκπρόσωπο της φυλής, που εισήχθη στην Αγγλία, όταν ο αγγλικός στρατός πολεμούσε στην Αβησσυνία, τη σημερινή Αιθιοπία.

Ράτσα γατας Ρωσική μπλέ γάτα

Ρωσική μπλέ γάτα

/ Russian Blue

Η Μπλε Ρωσική συνεχίζει να γοητεύει το γατόφιλο κοινό με την κομψότητα και την ομορφιά της. Στην πραγματικότητα, αν η καρδιά σας πιαστεί στα δίχτυα των καταπράσινων ματιών ή της ασημένιας γούνας της,δεν πρόκειται να ξεφύγει ποτέ.

Ράτσα γατας Γάτα της Σκωτίας (φολντ)

Γάτα της Σκωτίας (φολντ)

/ Scottish Fold

Η γάτα της Σκωτίας είναι ίσως η μόνη που έχει σπαστά αυτιά και πελώρια μάτια. Σωστή αρχόντισσα αλλά και απίθανος κυνηγός.

Ράτσα γατας Κοντότριχη γάτα Βρετανίας

Κοντότριχη γάτα Βρετανίας

/ British Shorthair

Είναι φιλική με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα και πολύ υπάκοες. Παρ όλα αυτά είναι ανεξάρτητα ζώα και πανέξυπνες.

Ράτσα γατας Γάτα της Σαβάννας

Γάτα της Σαβάννας

/ Savannah

Η Σαβάννα γάτα προήλθε από τη διασταύρωση ενός αφρικανικού αίλουρου και μιας κοινής οικόσιτης γάτας, με συνεχείς από εκεί και έπειτα διασταυρώσεις με Αιγυπτιακές Μάου, Όσικατ και άλλες ράτσες. Η Σαβάννα είναι μια σπάνια ράτσα γάτας.

Ράτσα γατας Γάτα του Σιάμ

Γάτα του Σιάμ

/ Siamese

Η φωνή της σιαμέζας γάτας είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεχτη. Μια μοιάζει σαν της γάτας και άλλοτε σαν να κλαίει ένα μωρό. Γενικά όμως ειναι ήσυχες και εφυείς και είναι οι μόνες γάτες που δένονται με τον ιδιοκτήτης του και όχι με το χώρο που γεννήθηκαν.

Ράτσα γατας Γάτα Βεγγάλης

Γάτα Βεγγάλης

/ Bengal

Η γάτα Βεγγάλης είναι μια μοναδική φυλή διάστικτης οικόσιτης γάτας, που προήλθε από διασταυρώσεις της οικιακής γάτας με τη γάτα Αβησσυνίας, Αμερικανικής κοντότριχης, Βιρμανίας, Αιγυπτιακής Μάου και την ασιατική λεοπάρδαλη.

Ράτσα γατας Πίξι μπομπ

Πίξι μπομπ

/ Pixie bob

Η Pixie-Bob είναι μια φυλή των εγχώριων γατών της Αμερικής. Η φυλή αναπτύχθηκε χάριν της ιδρύτριας της Carol Ann Brewer της στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον και είναι απόγονοι των bobcat γατών.