Ράτσες

Γάτα Βεγγάλης

Οι γάτες της Βεγγάλης έχουν μιά άγρια ​​εμφάνιση, όπως μεγάλα στρογγυλά σημεία σαν της λεοπάρδαλης και μια άσπρη κοιλιά. Η φυλή διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά μάσκας και έχει σημάδια και στα μπροστιά της πόδια.
Η γάτα της Βεγγάλης έχει συνήθως καφέ στίγματα ή χιονέ στίγματα αν και υπάρχουν και άλλα χρώματα στιγμάτων. Μετά από τρεις γενιές από την αρχική διασταύρωση, η φυλή αποκτά συνήθως μια ήπια ιδιοσυγκρασία οικόσιτης γάτα, ωστόσο, για το τυπικό ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων, μια γάτα Βεγγάλης διατηρείται ως κατοικίδιο ζώο αφού είναι τουλάχιστον τέσσερις γενιές μετά για να αφαιρεθούν τα σημάδια από τη γάτα λεοπάρδαλη. Η γάτα εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 1983 και τα πρώτα γατάκια εκτός από τα πολύ ωραία στίγματα είχαν κληρονομίσει και τα προτερήματα και ελαττώματης της λεοπάρδαλης και ήταν αρκετα νευρικά. Μετά από τέσσερεις και πάνω διασταυρώσεις απέκτησαν την ηρεμία της οικόσιτης γάτας μαζί με το λαμπερό τρίχωμα της λεοπάρδαλης και βέβαια παραμένουν μεγάλες γάτες, από 5 έως και 10 κιλά μπορεί να γίνουν, ενίοτε και περισσότερο.ένα μικρό προβληματάκι έχει παρουσιαστεί με τα υβρίδια αυτά. Πολλές φορές οι απόγονοι τους, αρσενικά ή θηλυκά είναι στείρα και είναι δυσκολότερη η αναπαραγωγή.

Η γάτα Βεγγάλης είναι μια μοναδική φυλή διάστικτης οικόσιτης γάτας, που προήλθε από διασταυρώσεις της οικιακής γάτας με τη γάτα Αβησσυνίας, Αμερικανικής κοντότριχης, Βιρμανίας, Αιγυπτιακής Μάου και την ασιατική λεοπάρδαλη. Πρόκειται για την πρώτη γάτα υβριδικής διασταύρωσης. Το 1981 μια εκτροφέας από την Καλιφόρνια, η Ζακ Σάγκντεν, πήρε στα χέρια της οκτώ γατάκια-υβρίδια που προορίζονταν για μία μελέτη της ασιατικής λεοπάρδαλης. Ήθελαν να διαπιστώσουν πόσο ανθεκτική ήταν η ασιατική λεοπάρδαλη στόν ιό της λευχαιμίας των αιλουροειδών. Η Ζαν τα διασταύρωσε με μη καθαρόαιμες γάτες και αιγυπτιακές γάτες Μάου καθώς και με γάτες μακρύτριχες. Το αποτέλεσμα ήταν μια νέα ράτσα γάτας, η γάτα της Βεγγάλης.

Cats 101 Bengal

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: