Ράτσες

Πίξι μπομπ

Οι περισσότερες Pixie-bob έχουν μαύρη γούνα και το δέρμα στο κάτω μέρος των ποδιών τους, τα αυτιά αιχμηρά, πολλά μαλλιά στο αυτί, μαύρα χείλη, λευκή γούνα και γύρω από τα μάτια, αλλά είναι μαύρο το δέρμα των ματιών.Στα πηγούνια τους έχουν λευκή γούνα, αλλά συχνά έχουν μαύρο δέρμα κάτω από την άσπρη γούνα. Μερικά από τα μουστάκια τους αλλάζει από μαύρο (ρίζα - περίπου 25%) με λευκό (για την κορυφή - περίπου το 75% του μουστακιού).Το σχέδιο της γούνας του είναι σαν το Bobcat, αλλά συχνά έχουν κόκκινες αποχρώσεις μέσα. Οι περισσότερες είναι με κοντά μαλλιά, αλλά μερικά είναιμε μακριά μαλλιά. Το μέτωπο πρέπει να είναι βαρύ και τα μάτια πρέπει να έχουν ένα τριγωνικό σχήμα. Τα μάτια είναι μπλε στα γατάκια, στη συνέχεια, αλλάξουν σε πράσινο ή χρυσό, όταν περάσουν αρκετοί μήνες. Οι ουρές μπορεί να είναι ανύπαρκτες, ή 2 με 4 πόντους, ή με μακριές ουρές (Pixie σημαίνει μεγάλη ουρά). Το κεφάλι είναι σε σχήμα αχλαδιού. Το κεφάλι θεωρείται ότι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό.
Δεν είναι προς το παρόν γνωστό τι γενετική ομοιότητα μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει μεταξύ της Pixie-bob και άλλες φυλές με την αουρία, όπως στη φυλή Manx.

Η Pixie-Bob είναι μια φυλή των εγχώριων γατών της Αμερικής. Η φυλή αναπτύχθηκε χάριν της ιδρύτριας της Carol Ann Brewer της στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον και είναι απόγονοι των bobcat γατών.
Ιατρικά: 
Κρυψορχία. Μόνο λίγες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τη σύλληψη αυτής της φυλής (1980). Δυστοκία και κυστική υπερπλασία του ενδομητρίου, υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Cats 101- Pixie-Bob

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: