Ράτσες

Γιατί η καθημερινή βόλτα είναι απαραίτητη για το σκύλο μας

Γιατί η καθημερινή βόλτα  είναι απαραίτητη για το σκύλο μας
Γιατί η καθημερινή βόλτα  είναι απαραίτητη για το σκύλο μας
Γιατί η καθημερινή βόλτα  είναι απαραίτητη για το σκύλο μας
Γιατί η καθημερινή βόλτα  είναι απαραίτητη για το σκύλο μας

Η καθημερινή βόλτα του σκύλου μας είναι απαραίτητη για εκείνον αλλά και για εμάς. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε την απαραίτητη επάφη με το σκύλο μας και να αποκτούμε μια αρμονική σχέση μαζί του, άρα είμαστε καλοί αρχηγοί αγέλης και κερδίζουμε το σεβασμό του.
Πως όμως πρέπει να είναι η σωστή βόλτα και για τους δυό μας;
Η βόλτα χωρίζεται σε τέσσερεις φάσεις.
1.Η ανακοίνωση της βόλτας στο σκύλο.
2. Η τοποθέτηση του λουριού και το άνοιγμα της εξώπορτας
3. Η βόλτα
4. Η επιστροφή στο σπίτι

1.Μην ανακοινώνετε με κραυγές ή με εκρηκτικές κινήσεις την βόλτα στο σκύλο σας. Πάρτε απλώς το λουρί του και ο σκύλος θα καταλάβει.
2.Όταν πηγαίνετε προς την εξώπορτα βάλτε το σκυλί να καθίσει. Αν χοροπηδάει και δεν είναι ήρεμος, καθίστε κάπου περιμένοντας να ηρεμίσει πρώτα.
Βάλτε το πάλι να καθίσει και πριν ανοιξετε την πόρτα σας βάλτε με ήρεμες κινήσεις το λουρί του. Μην τον αφήσετε να σηκωθεί όταν ανοίξετε την όρτα σας. Περάστε πρώτα εσείς το κατώφλι και μετά εκείνο.
3.Η βόλτα είναι μάθηση. Εσείς είστε ο αρχηγός. Μην φοβάστε λοιπόν να περπατήσετε με το σκύλο σας γιατί θα το καταλάβει και θα γίνει εκείνος ο αρχηγός. Δεν θα περπατάει μπροστά από εσάς από δίπλα σας ή ελαφρώς πίσω από εσάς. Μην τον αφήνετε να κάνει την ανάγκη του όπου νάναι. Μην φωνάζετε στον σκύλο αλλά μιλήστε με το σώμα σας ή τραβώντας ελαφρά το λουρί του. Η βόλτα δεν είναι μόνο για την ανάγκη του σκύλου μας αλλά σημαίνει πολλά περισσότερα και πρέπει να διαρκεί μια ώρα και να είναι επικοδομητική. Βγάζετε το σκυλί σας τουλάχιστον τρείς βόλτες την ημέρα από την οποία η μια μεγάλη τουλάχιστον μιας ώρας.
4.Στην επιστροφή , πριν μπείτε στο σπίτι σας, του λέτε να καθίσει, ανοίγετε την πόρτα και μπαίνετε εσείς πρώτα μέσα και μετά ο σκύλος.
Τον βάζετε να καθίσει και μέσα στο σπίτι, του βγάζετε με απαλές κινήσεις το λουρί , τον χαιδέυετε και τον απελευθερώνετε.
Η βόλτα τελείωσε.

Να πηγαίνετε το σκύλο σας βόλτα σε σταθερές ώρες και να μην τις παραλείπετε ποτέ. Έτσι ο σκύλος θα μάθει και θα τις περιμένει με προσμονή. Αν δεν του αλλάξετε τις ώρες για το σκύλο είστε ένας σταθερός και σεβαστός αρχηγός αγέλης.