Ράτσες

Λάπχουντ Σουηδίας

Η σουηδική Lapphund είναι μια φυλή Spitz από τη Σουηδία. Μία από τις τρεις Lapphund φυλές αναπτύχθηκαν από έναν τύπο του σκύλου που χρησιμοποιείται από το λαό των Sami για τη βοσκή ταράνδων και φύλαξη τους. Η έκφραση «η μαύρη ομορφιά της Norrland" πολύ συχνά αποδίδεται στη σουηδική φυλή lapphund, που είναι πολύ πιθανό να αποτελεί μία από τις αρχαιότερες φυλές της Σουηδίας. Η σουηδική ονομασία της φυλής είναι Svensk lapphund.

Το χρώμα του τριχώματος είναι μαύρο, ή καφέ αρκούδας, μερικές φορές με άσπρα σημάδια στην ουρά, το στήθος και τα πόδια. Η ουρά είναι παχιά και φουντωτή και ανασηκωμένη πάνω στη ράχη του. Έχει ένα διπλό παλτό - γούνα, με τα μαλλιά να στέκονται όρθια και φουντωτά κατευθείαν έξω από το σώμα, αυτό το δείχνει πιο μεγαλόσωμο απ' ότι είναι. Δεν είναι πολύ ψηλό σκυλί αλλά είναι πολύ γερό και ανθεκτικό στην δουλειά που του έχει ανατεθεί να κάνει.

Όχι που δεν θα βρίσκαμε ταρανδόσκυλο. Υπάρχει σκυλί, το Λάπχουντ Σουηδίας, που από ευρήματα αναφέρεται πως υπάρχει εδώ και 7000 χρόνια και οδηγεί τα κοπάδια των ταράνδων. Ακόμα κρατάει αυτή η ράτσα τα πρωτόγονα ένστικτά της.
Ιστορία: 

Το σκυλί των βοσκών που είχαν ταράνδους. Η ράτσα υπάρχει εδώ και 7000 χρόνια.

Ιατρικά: 

Το πλούσιο, γυαλιστερό τρίχωμα του Swedish Lapphund χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα για να διατηρείται λείο και να μη δημιουργεί κόμπους.

Dogs 101 - Swedish Lapphund

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: