Ράτσες

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου
Τα πλεονεκτήματα του να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου δεν είναι ένα αλλά πολλά και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο αυτό τώρα που ακόμα δεν έχετε ένα σκύλο, αν τον αποκτήσετε τελικά θα τα νιώσετε στη ζωή σας, θα τα διαπιστώσετε στο σώμα σας και θα εκπλαγγείτε ευχάριστα με τον καιρό στην συμπεριφορά σας γενικά απέναντι σε εσάς και στους άλλους. Ας πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα ένα ένα. 1. Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους ή γάτες αποκτούν καλύτερο ανοσοποιοτικό σύστημα και αποκτούν μια πιό συντροφική συμπεριφορά απέναντι στα άλλα παιδιά. Αλλά και εμείς οι ίδιοι αποκτούμε ανοχή μεγαλύτερη σε μολύνσεις και αρρώστειες ακόμα και σε αλλεργίες. Βελτιώνεται η σχέση ανάμεσα σε αδέλφια. Το σκυλί θα είναι πάντα το όνειρο κάθε παιδιού να το αποκτήσει. Βοηθάει και εμάς να γίνουμε καλύτεροι γονείς παρατηρώντας την συμπεριφορά του απέναντι στα παιδιά.

2. Δεν μας αγγίζουν οι αλλεργίες Τα άτομα που έχουν στο σπίτι τους και γενικά στη ζωή τους σκυλί ή γάτα και γενικά ζώα κινδυνεύουν λιγότερο από τους άλλους να αναπτύξουν αλλεργίες κάθε είδους. Αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

3. Ποιό ευτυχισμένοι και ζωντανοί Με το που βάλουμε ένα ζωάκι στη ζωή μας θα άλλαξει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Θα νιώθουμε πιό ευτυχισμένοι και πιό ζωντανοί. Ακόμα και άτομα με κατάθλιψη την ξεπέρασαν χωρίς φάρμακα μόνο και μόνο με την επαφή με ένα σκυλάκι.Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γέλια που έκαναν τα παιδιά μου μικρά με τα καμώματα των σκύλων που είχαμε τοτε.Γελάνε τα παιδιά όλος ο κόσμος γελάει.Και μόνο να κοιτάς ένα ζωάκι αυξάνεται η ποσότητα οξυτονίνης στον εγκέφαλο μας, αυτό το χημικά "όλα πάνε καλά" που μας λέει ο εγκέφαλός μας.

4. Βελτιώνεται η υγεία της καρδιά μας Βελτιώνεται η υγεία της καρδιάς μας κατά ένα μαγικό τρόπο και ηρεμούμε μόνο και μόνο με ένα άγγιγμα στο κεφαλάκι ή στο τρίχωμα του σκύλου. Λές και είναι σφουγγάρι της οργής της θλίψης, της στεναχώριας, της απογοήτευσης. Για αυτό μην χαιδεύετε το ζωάκι σας όταν είστε αγχωμένος ή νευριασμένη. Το απορροφάς εκείνο αδιαμαρτήρητα. Και κάτι άλλο απίστευτο. Οι ιδιοκτήτες ζώων γενικώς και σκύλων ή γατών πιό ειδικα, έχουν χαμηλή χοληστερόλη. Απίθανο ε;

5. Κάνουμε και την γυμναστική μας Οταν έχεις ένα σκύλο έχεις εξασφαλισμένη την καθημερινή γυμναστική σου.Γιατί ο σκύλος θέλει και την βόλτα του και μαζί με εκείνος περπατάμε και εμείς. Αυτό είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας , το δέρμα μας, την καρδιά μας και τα κιλά μας.Θα προσθέσω εδώ ότι κάνει καλό και στην κοινωνικότητά μας. Όλο και κάποιον καινούργιο φίλο θα κάνουμε στο δρόμο με αφορμή τα σκυλιά μας.

6. Βελτιώνει την ζωή μας προς το καλύτερο Ένας σκύλος βελτιώνει και την προσωπική αλλά και την οικογενειακή ζωή. Οι μοναχικοί βγαίνουν από το καβούκι του; και οι οικογένειες όλο και μια εκδρομή θα πάνε με αφορμή το σκύλο αλλά όλοι επωφελούμαστε από την παραμονή στην ύπαιθρο και την αλλαγή παραστάσεων.

7. Διάγνωση καρκίνου Αυτό είναι το πιό καταπληκτικό. Πολλοί άνθρωποι που είχαν καρκίνο, το διέγνωσαν σε πρώιμα στάδια χάρη των σκύλων τους οι όποιοι το μύρισαν και έγλυφαν έντονα την περιοχή. Σε όλους όσους πήγαν να δούν γιατί έκανε αυτό ο τετράποδος φίλος τους βρέθηκε καρκίνος που θεραπεύτηκε γιατί ήταν στην αρχή. Μερικοί μάλιστα έψαξαν να βρούν σκυλιά που τον ανιχνεύουν για να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους με καρκίνο μέσω του σκύλου. Απίστευτο!

8. Ο καλύτερος ψυχολόγος Το σκυλί παίρνει πάντα την προσωπικότητα του ανθρώπου που το μεγαλώνει. Μην απορείται αν το σκυλί σας είναι επιθετικό ή δειλό. Ψάχτε και σε στον εαυτό σας μήμπως έτσι λειτουργείτε και εσείς και αν δεν σας αρέσει βελτιώστε το. Βελτιώνοντας τον εαυτό σας αυτόματα θα βελτιωθεί και ο σκύλος σας.Να λοιπόν και ψυχολόγος ο σκύλος.

9. Αυξάνει την αποδοτικότητά σας στη δουλειά Έχετε πάρει ποτέ το σκυλάκι σας στη δουλειά σας; Αν όχι κάντε το. Έχει αποδειχτεί πωςανέβηκε η απόδοση των εργαζομένων 100% σε αυτούς που τα είχαν μαζί τους. Άσε που κάνεις επιπλέον διαλείμματα για να παίξεις με το σκύλο. Γυρίζοντας στη δουλειά το μυαλό έχει γίνει πεντακάθαρο. Αυτό, λένε οι στατιστικές, αυξάνει την παραγωγικότητα.

10. Αγαπάς και αγαπιέσαι Με ένα σκύλο έχει κάποιον να αγαπάς.Το θεωρείτε λίγο; Και το σπουδαιότερο! Είσαι σίγουρος και πως αγαπιέσαι, έτσι χωρίς να υπάρχει λόγος και με αφάνταστη ανιδιοτέλεια. Το σπουδαιότερο. Δεν θα σε εγκαταλείψη ποτέ. Δεν θα σε προδώσει ποτέ! ακόμα και αν του φερθείς άσχημα θα συνεχίσει να σε αγαπά.Για όλους αυτούς τους λόγους να φέρεστε άψογα στο σκύλο ή στη γάτα σας. Εκείνα έχουν μόνο εσένα.Δείξε ότι είσαι άνθρωπος με Α κεφαλαίο και θα αμειφθείς πλουσιοπάροχα από το σκύλο ή την γάτα σας ακόμα και σώζοντας την ζωή σας από βεβαιο θάνατο.