Ράτσες

Βέλγικος Ποιμενικός

Ο Βέλγικος Ποιμενικός, ή αλλιώς μαλινουά, είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί, με μεσαίο τρίχωμα, το οποίο έχει αποχρώσεις από μπεζ έως μαύρο. Πρόκειται για ένα πιστό και εργατικό σκυλί, που πολύ συχνά το συναντάμε σε επιχειρήσεις ανίχνευσης ναρκωτικών, διάσωσης παγιδευμένων κλπ.

Η ράτσα αυτή έχει έντονη ενεργητικότητα και ανάγκη για άσκηση και απασχόληση. Όποιος αποφασίσει να φιλοξενήσει ένα Βέλγικο Ποιμενικό, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολλές ώρες παιχνιδιού και δραστηριοτήτων. Είναι ένα εξαιρετικό σκυλί - φύλακας, που προστατεύει όλα τα μέλη της οικογένειας.

Χρειάζεται εκπαίδευση και πειθαρχία, κάτι που όμως είναι εύκολο να γίνει μια που πρόκειται για έναν πανέξυπνο σκύλο.

Πολύ δυνατός και πιστός, γίνεται καλός φύλακας του σπιτιού και ιδανικός για συντροφιά επειδή «αντέχει» στα παιχνίδια των παιδιών και εξοικειώνεται πολύ γρήγορα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις συνήθειες της οικογένειας. Μάγκας, σιωπηλός, δεν τον ακούμε ποτέ εάν δεν το θέλουμε, αρκεί να «μην τον ξεχάσουμε». Του αρέσει πολύ να παίζει με τα σαγόνια του. Διακρίνεται, μεταξύ άλλων, για την ενέργειά του και την εργατικότητά του.
Ιστορία: 

Πήρε το όνομα του από την πόλη Μαλίν, του Bελγίου. Μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα υπήρχαν πολλές συγγενικές φυλές ποιμενικών σκύλων αλλά, καθώς η βοσκή προβάτων έπαψε να είναι απαραίτητη, οι κυνοτρόφοι τους “εξευγένισαν” και δημιούργησαν έναν βασικό τύπο, με τέσσερα χρώματα και ποικιλίες τριχώματος.

Ιατρικά: 

Ότι και τα γερμανικά ποιμενικά

Περιβάλον: 

Πρόκειται για έναν σκύλο που χρειάζεται χώρο να μπορέσει να κινηθεί και να ασκηθεί, για να μπορέσει να εκτονώσει την ενεργητικότητά του.

Dogs 101 - Belgian Malinois

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: