Ράτσες

Πόιντερ

Τα πόιντερ είναι σκυλιά δείκτες, είναι συμπαθή σκυλιά, πιο ευτυχισμένα σε εσωτερικούς χώρους διαβίωσης παρά σε εξωτερικούς, ως μέρος της οικογένειας. Τα πόιντερ είναι στοργικά και πιστά. Το επίπεδο της επιθετικότητάς τους είναι πολύ χαμηλό έως ανύπαρκτο και μπορούν να συνυπάρχουν ευτυχώς με άλλα σκυλιά και γάτες συχνά. Δεν είναι συνήθως εδαφικά, αν και το μέγεθος και το μπόι τους θα εκφοβίσει τους περισσότερους ανθρώπους που έρχονται στην πόρτα τους. Τα πόιντερ είναι πολύ καλά με τα παιδιά, αν και μικρά παιδιά μαζί με νεαρά και αδέξια Pointers δεν είναι συχνά ο καλύτερος συνδυασμός.

Ενώ οι δείκτες (Πόιντερς) είχαν εκτραφεί να είναι κυνηγετικά σκυλιά, μπορεί να κάνουν επαρκή άσκηση με άλλα μέσα. Δεδομένου ότι είναι μια φυλή που τρέχει πολύ, η τακτική άσκηση είναι σημαντική για αυτά, όπως και για όλες τις αθλητικές φυλές. Μια καλά περιφραγμένη αυλή είναι ότι πρέπει για να κρατήσει με ασφάλεια ένα ποιντερ, δεδομένου ότι έχουν εκτραφεί για να κυνηγούν σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι τους. Όταν φεύγει η μέρα συνήθως μένουν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους. Οι δείκτες είναι συνήθως σκυλιά του "καναπέ" ​​οι οποίοι χαλαρώνουν στις καρέκλες ή στούς καναπέδες της οικογένειας. Αυτό είναι ένα φυσικό σημείο που ξεκουράζονται για να αισθάνονται μέρος της οικογένειας.

Το πόιντερ ενώ ανατράφηκε και επιλέχτηκε για κυνηγόσκυλο και είναι πολύ καλό σε αυτό, εν τούτοις είναι ένα πολύ καλό σκυλί για σπίτι και οικογένεια γιατί αγαπάει με πάθος τους ανθρώπους και τα μικρά παιδιά της οικογένειας. Eίναι ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο σκυλί, η χαρά της ζωής δηλαδή.
Ιστορία: 

Ή λέξη point, που σημαίνει εντοπίζω, ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το παιχνιδιάρικο σκυλί. Εντοπίζει τα πάντα όπου βρίσκεται. Εξαιτίας αυτού έγινε απαραίτητο στους κυνηγούς και στην Αγγλία και στην Αμερική. Από το 1650 υπάρχουν στοιχεία για αυτά τα σκυλιά στην Αγγλία. Πηγές αναφέρουν πως μεταφέρθηκε από Ισπανία, τον 16ο και 17ο αιώνα. Μετά, λόγω της εξαιρετικής φήμης του, μεταφέρθηκε και στη Αμερική.

Ιατρικά: 

Γενικά τα Πόιντερ είναι μια υγιής ράτσα. Που και που ίσως να βρείς κάποιο Πόιντερ με αλλεργίες ή διπλασία ισχύος. Πιο συχνή αλλά ελάχιστη σε ποσοστό, είναι η επιληψία.

Περιβάλον: 

Τα Πόιντερ είναι τόσο ευχάριστα σκυλιά που ζούν και σαν μέλη της οικογένειας αλλά και σαν σύντροφοι του κυνηγού στο βουνό. Τα επίπεδα επιθετικότητάς τους είναι τόσο πολύ χαμηλά που είναι αγαπητά σε παιδιά και γονείς. Aκόμα και οι γάτες αγαπάνε τα πόιντερ. Μέσα στο σπίτι απολαμβάνουν να κάθονται με την οικογένεια σε πολυθρόνες και κοντά στο τζάκι αλλά μόλις τους ζητηθεί είναι έτοιμοι και για μια εξερεύνηση στο κοντικό πάρκο ή στο βουνό. Σκυλί για όλα τα γούστα. Με μιά λέξη, απίθανος.

Dogs 101 - Pointer

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: