Ράτσες

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ένα εξαιρετικό σκυλί. Αρχικά, η συγκεκριμένη ράτσα αναπαράχθηκε για να κυνηγά πάπιες και να φέρνει μέσα από το νερό το θήραμα στον κυνηγό. Αργότερα, λόγω της νοημοσύνης του και του εξαιρετικού χαρακτήρα του, το Γκόλντεν Ριτρίβερ έγινε το σκυλί "για όλες τις δουλειές". Είναι σκυλί για συντροφιά, υπερβολικά αξιόπιστο με τα παιδιά, βοηθάει τυφλούς, σε έρευνες της αστυνομίας για εξαφανισθέντες, σε ανεύρεση επιζώντων κλπ.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο σκύλο, με ευγενικό παρουσιαστικό, ήρεμη όψη και πολλή υπομονή. Η γούνα του είναι μεταξένια και μακρυά, χωρίς να μαδάει πολύ, συνήθως σε αποχρώσεις από μπεζ έως καφέ και πάντα μονόχρωμη. Έχει μεγάλη φουντωτή ουρά, άψογο περπάτημα δίπλα μας και η καθαριότητά του μέσα στο σπίτι είναι πρωτοφανής.
Το σκυλί αυτό είναι πολύ κοινωνικό, δε δαγκώνει και δεν επιτίθεται ποτέ, ενώ σπάνια θα δείξει δυσαρέσκεια σε κάτι. Είναι πολύ ενεργητικός και θέλει πάντα να κάνει κάτι ώστε να παίξει και να εκτονωθεί, μέχρι τελικής πτώσης.

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκύλος υψηλής νοημοσύνης, ευγενικό, πράο και πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους γύρω του. Από τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν ποτέ, με υπομονή και κατανόηση για τα παιδιά και τους γύρω του, πράγμα που το κάνει μάλλον μέτριο φύλακα, αλλά αξιολάτρευτο.

kI4EbABtJQ0

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: