Ράτσες

Τσιουάουα

Το Τσιουάουα έχει κάνει την εμφάνισή του στο Μεξικό ήδη από τον 14ο αιώνα, ενώ έπρεπε να περάσουν 1400 χρόνια μέχρι να κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη. Στην Αμερική η ράτσα των Τσιουάουα πιστοποιήθηκε από το American Kennel Club μόλις το 1904.
Τα Τσιουάουα είναι από τα πιο μικρόσωμα σκυλιά και το τρίχωμά τους μπορεί να είναι άλλοτε κοντό και άλλοτε πιο μακρύ. Η ράτσα του έχει πολλές χρωματικές παραλλαγές, με πιο διαδεδομένα χρώματα το λευκό, το μαύρο, το μπεζ και το κανελί.
Πρόκειται για ένα σκυλί που επηρεάζεται πολύ από την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του, γι'αυτό μπορεί να είναι πολύ συχνά νευρικό ή ακόμα και επιθετικό, αν δεν λάβει σωστής μεταχείρισης ή αν αδιαφορήσουμε για αυτό. Σε γενικές γραμμές είναι ακατάλληλο για σπίτια με μικρά παιδιά. Αν δεχτεί σωστή προσέγγιση από μεγαλύτερα παιδιά, 13 και άνω, θα μπορέσει να προσαρμοστεί στη συμβίωση με πολλά μέλη της οικογένειας.
Το Τσιουάουα είναι πολύ πιστό στον ιδιοκτήτη του και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει υπερπροστατευτικό απέναντι σε άλλους ανθρώπους ή ζώα. Δεν συμβιώνει με άλλες ράτσες και προτιμά την συντροφιά άλλων Τσιουάουα.
Είναι ένα σκυλί που απολαμβάνει τις κρυψώνες που φτιάχνει από ρούχα, μαξιλάρια και κουβέρτες. Το βρίσκουμε συχνά κάτω από το κρεβάτι, στο σκοτάδι, όπου νιώθει ήσυχο και ασφαλές.

Μικρόσωμα, χαριτωμένα σκυλάκια από το Μεξικό: αυτά είναι τα Τσιουάουα. Πανέξυπνα, φύλακες παρά το μικρό τους μέγεθος και υπομονετικά όταν τα μεταφέρουμε μέσα στη τσάντα μας. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικά σκυλιά, σίγουρα όμως είναι από τα πιο δημοφιλή!

dHX2xul3WEk

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: