Ράτσες

Γερμανικός ποιμενικός (Λυκόσκυλο)

Ο Γερμανικός Ποιμενικός (γερμανικά: Deutscher Schäferhund), επίσης γνωστός και ως Αλσατίας, είναι μία ράτσα μεγάλου μεγέθους, που προέρχεται από τη Γερμανία.
Πρόκειται για μία σχετικά νέα φυλή σκύλων, που χρονολογείται από το 1899. Ως μέρος της ομάδας Herding, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας σκύλος εργασίας που φάνηκε πολύ χρήσιμος στο παρελθόν στη βοσκή και στη φύλαξη των προβάτων. Σήμερα, χάρη στη φυσική του δύναμη, την ευφυΐα του, αλλά και στις ικανότητές του να εκπαιδεύεται πολύ γρήγορα, είναι ένας σκύλος που χρησιμοποιείται συχνά σε αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ο Γερμανικός Ποιμενικός αντιπροσωπεύει σήμερα το 4,6% όλων των σκύλων του κόσμου. Λόγω της πίστης του και του προστατευτικού ενστίκτου που διαθέτει, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα από τα πιο περιζήτητα σκυλιά ανά την υφήλιο.
Είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί, με μαύρη ράχη και μουσούδα, τα αφτιά του είναι πάντα όρθια και σε εγρήγορση, με ιδιαίτερα ευρύ στέρνο. Η μύτη του και τα σαγόνια του μαρτυρούν τις μάχες προφύλαξης που έχει δώσει με λύκους και άγρια ζώα στο παρελθόν.
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα πολύ δυνατό σκυλί, με πολύ δυνατό δάγκωμα. Παρολ' αυτά, αγαπάει πολύ τον άνθρωπο και την οικογένεια. Είναι ένας πανέξυπνος σκύλος, πολύ ενεργητικός που απολαμβάνει να φέρνει εις πέρας "αποστολές". Έχει περήφανο και κυριαρχικό χαρακτήρα, που σημαίνει ότι θέλει την προσοχή σας και την ενασχόληση μαζί του. Δεν είναι σκυλί για ανθρώπους που αλλάζουν εύκολα διαθέσεις. Θέλει μια σταθερότητα για να σας ανταμείψει με τις υπηρεσίες του και ελευθερία κινήσεων.

Ο Γερμανικός ποιμενικός, το δικό μας λυκόσκυλο, έχει την αρχοντιά του αρχηγού και την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται. Ένας περήφανος σύντροφος με πολλές δυνατότητες και ιστορία στο ενεργητικό του.
Ιστορία: 

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής, β. του ποιμενικού της νότιας φυλής και γ. του ποιμενικού της Θουριγγίας. Το τελευταίο έπαιξε και το σημαντικότερο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του πρώτου λυκόσκυλου. Πρόκειται για σχετικά καινούρια ράτσα, με τις ρίζες του να χρονολογούνται στο 1899.

Ιατρικά: 

Παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα στα ισχία και ακόμα περισσότερα στα αφτιά. Εάν δεν δοθεί η ανάλογη προσοχή, μπορεί να παρουσιάσει χρόνια ωτίτιδα και ενδεχομένως, σε μεγάλη ηλικία, εγκεφαλικά επεισόδια. Καλό θα είναι να μη βρέχονται τα αφτιά του στο λούσιμο για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα.

Dogs 101 - German Shepherd.mp4

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: