Ράτσες

Λόουντσεν

Η Lowchen είναι μια φυλή με ένα μακρύ και κυματιστό παλτό, που παρουσιάζεται με ένα κούρεμα ώστε να μοιάζει με λιοντάρι. Αυτό σημαίνει ότι, ξυρίζονται τα σημεία, όπως οι μηροί, τα πίσω πόδια, τα μπροστινά πόδια (εκτός από τα μέρη γύρω από τους αστραγάλους), το 1/3 έως 1/2 της ουράς που βρίσκεται πλησιέστερα προς το σώμα, ενώ το υπόλοιπο της γούνας αφήνεται φυσικό για να δώσει αυτή την εμφάνιση στο σκυλί. Σπάνια ράτσα που αξίζει να διασωθεί.

Το Lowchen είναι φιλικό, υγιές και ευτυχισμένο σκυλί. Τα σκυλιά αυτής της φυλής είναι τόσο ενεργά, παιχνιδιάρικα, και πολύ έξυπνα. Το Lowchen είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο για σπίτι και είναι κατάλληλο επίσης για οικογένειες με παιδιά.

Αυτή η φυλή έχει μια ιστορία ως σκύλος συντροφιάς. Τα σκυλιά αυτά χρειάζονται την προσοχή των ανθρώπων και δεν είναι ευχαριστημένα αν μείνουν μόνα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα Lowchen δεν γαβγίζουν υπερβολικά, είναι μια μάλλον ήσυχη φυλή.

Αυτό το σκυλί μπορεί να σχετίζεται με το Bichon Frise, αλλά η ονομασία του, Lowchen, παραμένει ασαφής. «Λιοντάρι σκύλος» παρατηρείται σε πολλά έργα τέχνης και χαρακτηρίζει αυτά τα σκυλιά με αυτό το όνομα ήδη από τον 16ο αιώνα, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσο ήταν όλα αυτά τα σκυλιά, όπως το Lowchen, ή απλά τα μικρά σκυλιά του τύπου Bichon που κουρεύτηκαν, ώστε να μοιάζουν με λιοντάρια.
Ιστορία: 

Πρωτοεμφανίστηκαν σε πίνακες του 16ου αιώνα και με την μεγάλη μετανάστευση βρέθηκαν στην Αυστραλία, που συνέχισαν να είναι η αδυναμία των αριστοκρατών που μετανάστευσαν εκεί. Ακόμα και σήμερα είναι ένα ακρίβο σκυλί καλλιστείων.

Lowchen on Pet Talk - ABC Australia

Lowchen puppies

Περιποίηση: 
Εκπαίδευση: 
Περιβάλλον: