Ράτσες

Μπουβιέ Φλάνδρας

Το Bouvier είναι ένα συμπαγές, δυνατό σκυλί, καλυμμένο με τραχιά γούνα. Φαίνεται η δύναμη και η ευρωστία του, χωρίς αδεξιότητα ή βαριεστημάρα. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η εντυπωσιακή κεφαλή του, η οποία επιτείνεται από μια βαριά γενειάδα και το μουστάκι. Το Bouvier des Flandres είναι ένα υπάκουο σκυλί με ένα ευχάριστο χαρακτήρα.

Φαίνεται φοβερά φοβιστικό σκυλί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ήρεμο και ευγενικό. Είναι ενθουσιώδες, υπεύθυνο, άφοβο, και είναι εξαιρετικός φύλακας που είναι εύκολο να εκπαιδευθεί. Αυτή η φυλή μαθαίνει εντολές σχετικά γρήγορα. Ωστόσο τα Bouviers βαριούνται εύκολα και μαθαίνουν καλύτερα όταν η επανάληψη είναι περιορισμένη.

Το Μπουβιέ Φλάνδρας, είναι ένα δυνατό, συμπαγές, με παχύ τρίχωμα σκυλί. Είναι ευκίνητο, ζωηρό, τολμηρό και με ήρεμη και σταθερή συμπεριφορά. Έχει εύκολο χαρακτήρα, αλλά απόμακρο, καμιά φορά μπορεί να γίνει σοβαρό ή κυκλοθυμικό. Το ένστικτο της αφοσίωσης θα το κρατήσει κοντά στο σπίτι. Χρησιμοποιείται στις έρευνες τις αστυνομίας και στην βοήθεια τυφλών ατόμων.
Ιστορία: 

Το Μπουβιέ Φλάνδρας χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τα κοπάδια βοοειδών, όπως λέει και το όνομά του. Ήταν ένα από τα πιο επιδέξια σκυλιά στη δουλειά του, στην περιοχή της Φλάνδρας στο Βέλγιο. Κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου υπέστη πολλές απώλιες και η ράτσα κινδύνεψε να εκλείψει. Η προσεκτική αναπαραγωγή έσωσε την ράτσα. Σήμερα είναι ένας δημοφιλής σκύλος για τους αστυνομικούς αλλά τα καταφέρνει πολύ καλά επίσης και σαν οδηγός τυφλών.

Dogs 101 - Bouvier Des Flandres

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: