Ράτσες

Μίκι

Το Mi-Ki είναι έξυπνο, ήρεμο, γλυκό και εγκάρδιο, στοργικό και το επίπεδο δραστηριότητάς του είναι χαμηλό έως μέτριο. Φιλικό και συνεργάσιμο εκτελεί και χρέη συναγερμού γαβγίζοντας, κάνοντάς το ένα εξαιρετικό σύντροφο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μερικοί κάνουν επίσης έναν ήχο σαν λαρυγγισμό, ή ένα είδος χαρούμενου σφυρίγματος. Έχουν υψηλό βαθμό νοημοσύνης, καθιστώντας τα κορυφαία ανάμεσα στους υποψηφίους για συγκατοίκηση. Αγαπούν να είναι γύρω από τους ανθρώπους και δέχονται εύκολα τους ξένους.

Τα Mi-Ki έχουν ζεστό ταμπεραμέντο, το οποίο τα καθιστά σαν ιδανικά σκυλιά για θεραπεία. Τα Mi-Ki αγαπούν τα παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν ένα Mi-Ki, αντί για ένα αρκουδάκι. Το Mi-Ki απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία σε ένα περβάζι του παραθύρου και πλένεται σαν μια γάτα.

Αυτή η μικρόσωμη ράτσα, που η καταγωγή της μέσα στην Ασιατική γη χάνεται στα βάθη των αιώνων, είναι μια πολύ φιλική φυλή που απολαμβάνει την συντροφιά της οικογένειας και των παιδιών ιδιαίτερα. Μπορεί να ζήσει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και η καθημερινή βόλτα μπορεί να είναι μόνο για λόγους κοινωνικοποίησης. Είναι χαριτωμένα σκυλιά, ιδιαίτερα καθαρά αφού καθαρίζονται μόνα τους όπως ακριβώς και οι γάτες.
Ιστορία: 

Η ράτσα των Μι-κι αναφέρεται στην Κίνα και στις ασιατικές χώρες, αλλά στην Αμερική οφείλει την αναπαραγωγή της. Εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα σκυλάκια του είδους.

Ιατρικά: 

Πρέπει να προσέχουμε τις ασθένειες των οφθαλμών και των αυτιών σε αυτά τα σκυλιά.

Dogs 101 - Mi-Ki

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: