Ράτσες

Ροδεσιανό Ρίτζμπακ

Χαρακτηριστικό του Rhodesian Ridgeback είναι η κορυφογραμμή της τρίχας κατά μήκος της ράχης που τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση με την υπόλοιπη κατεύθυνση της γούνας του. Αποτελείται από μια περιοχή που σχηματίζεται από δύο σπείρες των τριχών (που ονομάζεται «στέμματα») και συγκλίνει από αμέσως πίσω από τους ώμους προς τα κάτω στο επίπεδο των γοφών. Στη ράχη είναι συνήθως περίπου 5 cm σε πλάτος στο ευρύτερο σημείο του.

Πιστεύεται ότι προέρχονται από τα σκυλιά που χρησιμοποιήθηκαν από τον αρχικό πληθυσμό σκύλων Αφρικής, η οποία είχε μια παρόμοια κορυφογραμμή τρίχας. Η πρώτη απεικόνιση ενός Ridgeback είναι μια τοιχογραφία που περιγράφει τη ζωή των Μπόερς, που στεγάζεται στη Νότια Αφρική στο Μνημείο Voortrekker .

Πως το λένε αλλιώς; Λεων-θήρα! Πραγματικά ένα ατρόμητο σκυλί για όλες τις δουλειές. Φύλακας, κυνηγός, σύντροφος και συνοδός ακούραστος στα αθλητικά σας, αν είστε λάτρης του αθλητισμού.
Ιστορία: 

Η Rhodesian Ridgeback είναι μια φυλή σκυλιών που έχει αναπτυχθεί σε Νότια Αφρική. Ευρωπαϊκή πρόγονοί του μπορεί να αποδωθούν στους πρωτοπόρους της αποικίας ακρωτηρίων της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι διασταύρωσαν τα σκυλιά τους με τις ημι-εξημερωμένες, ραβδωτές κυνηγετικές ποικιλίες σκυλιών του Khoikhoi. Από τη δεκαετία του 1860, Ευρωπαίοι άποικοι είχαν φέρει μια ποικιλία από φυλές σκυλιών σε αυτήν την περιοχή της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των φυλών: Μεγάλης Δανοί, λαγωνικά, σκυλιά κυνοδρομιών, τεριέ, και Foxhounds.

Ιατρικά: 

Εκφυλιστική μυελοπάθεια, υποθυρεοειδισμός και δερμοειδείς κόλπων είναι ένα εκ γενετής νευρικού σωλήνα ελάττωμα, που είναι γνωστό ότι επηρεάζει αυτήν την φυλή.

Dogs 101 - Rhodesian Ridgeback

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Περιβάλλον: