Ράτσες

Γιορκσάιρ Τεριέ

Το τεριέ του Γιορκσάιρ είναι μια μικρή φυλή σκυλιών του τύπου τεριέ, που αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα, στην κομητεία του Γιορκσάιρ, Αγγλία, για να πιάνει ποντίκια σε εργοστάσια ιματισμού. Το παρατσούκλι της φυλής είναι Γιόρκυ (Yorkie) και όσο μπόι τους λείπει τόσο δυνατή φωνή έχουν. Όρθια αυτάκια, χαριτωμένη μουσουδίτσα και πανέξυπνα μάτια με ένα παλτό στη ράχη τους χρώματος μαύρου ή πολύ σκούρου καφέ και χρυσαφί το υπόλοιπο τρίχωμα στο σώμα τους.

Αεικίνητα σκυλιά και χαριτωμένα, που όμως θέλουν και αυτά τις βόλτες τους έξω από το σπίτι και την προσοχή μας. Επειδή είναι τόσο μικρά, συχνά αναπτύσσουν φοβίες με απίθανα πράγματα πχ μια σιδερώστρα ή το θόρυβο του μίξερ. Με το λουράκι στις βόλτες τους καλό θα είναι να τα αφήνουμε να περπατούν μόνα τους και να μην είναι συνεχώς στην αγκαλιά μας.

Μιά αληθινή μινιατούρα σκύλου, το Γιορκσάιρ Τερριέ είναι αξιολάτρευτο για συντροφιά αλλά και καλός φύλακας γιατί είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Μια ζωγραφιά να το βλέπεις και σαν ψεύτικο πάνω σε ένα μαξιλαράκι στο καναπέ μας.
Ιατρικά: 

Αναπνευστικά προβλήματα, σύνδρομο Legg–Calvé–Perthes, η νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου, υπογλυκαιμία.

Dogs 101 Yorkshire Terrier

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Οικογένεια: