Ράτσες

Τσοπανόσκυλο του Beauceron

Το τσοπανόσκυλο του Beauceron είναι ένα εντυπωσιακό δυνατό σκυλί, αλλά είναι πολύ στοργικός με τους ανθρώπους. Έχει πολύ ενέργεια και πρέπει να την ξοδεύει τακτικά. Απαιτεί μια τέλεια εκπαίδευση, λόγω της φυσικής του δύναμης, γιατί έχει συχνά ιδιόρρυθμη ιδιοσυγκρασία. Σε γενικές γραμμές, είναι σκυλί που κάνει για παιδιά και οικογένεια. Ευέλικτο και σπορ, προσαρμόζεται σε μια σειρά από δραστηριότητες, στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια, στη διάσωση, στην παρακολούθηση, στο έλκηθρο, στους διαγωνισμούς ομορφιάς. Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από ένα σκυλί.

Μια γαλλική φυλή τσοπανόσκυλων που είναι γνωστά εδώ και αιώνες στην Δυτική Ευρώπη, η Beauceron, είναι μια από τις φυλές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του Doberman και Doberman Pinscher. Η φυλή βρέθηκε σε όλη τη βόρεια Γαλλία, και όχι μόνο στην στην περιοχή της Beauce. Παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετά διαφορετική εμφάνιση, το Beauceron και ο μακρυμάλλης σκύλος προβάτων, Briard, προέρχονται από παρόμοιες προγονικές φυλές και μοιράζονται το χαρακτηριστικό των διπλών ψευδοδάκτυλων στα πίσω πόδια. Και οι δύο χρησιμοποιούνται για πρόβατα και βοοειδή.
Ιστορία: 

Μια πολύ ευπροσάρμοστη φυλή, ο Bas Rouge χρησιμοποιείται τόσο σαν φύλακας όσο και στα κοπάδια με πρόβατα και βοοειδή. Ήταν κάποτε πολύ χρήσιμοι κατά των λύκων, που τώρα δεν υπάρχουν στη βόρεια Γαλλία. Η φυλή διασώθηκε από δύο παγκόσμιους πολέμους και χρησιμοποιήθηκε τότε σαν σκυλί μεταφορών αγγελιών και διαταγών, σαν σκυλί μεταφορών προμηθειών, σαν σκύλος ανίχνευσης χερσαίων ναρκών και σαν σκυλί αναζήτησης και διάσωσης αγνοουμένων. Ένα πραγματικά υπέροχο σκυλί.

Ιατρικά: 

Είναι από τις πιό υγιείς ράτσες. Ελάχιστα προβλήματα και αυτά στα βαθιά γεράματα των σκύλων.

Bergers de Beauce

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: