Ράτσες

Έαρταλ τεριέ

Το Airedale είναι ένα μεσαίου μήκους σκυλί με μαύρη γούνα στη ράχη και κανελί το υπόλοιπο, με μια σκληρή επίστρωση στο μαλλί του και ένα μαλακό υπόστρωμα από κάτω. Είναι ένας άγρυπνος και ενεργητικός σκύλος, δεν είναι επιθετικός, αλλά ατρόμητος. Στο κυνήγι φέρεται σαν να παίζει, σε αντίθεση με τα μικρότερα σκυλιά τύπου τεριέ. Τα Airedale Terrier χρησιμοποιούνται για κυνήγι μεγάλων ζώων και ως φύλακες της οικογένειας ή ως κατοικίδια ζώα. Η φυλή είναι γρήγορη, χαριτωμένη, έξυπνη και εργατική. Όπως όλα τα τεριέ έχουν μια τάση στις δερματίτιδες και τα σκυλιά αυτά γλύφουν την πληγή ή και την δαγλώνουν ελαφρά με τάση να επιδεινώνουν την κατάστασή τους. Προσοχή λοιπόν σε αυτή την λεπτομέρεια αν έχετε ένα τέτοιο σκυλί. Κατά τα άλλα είναι μια υγιής ράτσα που ζει αρμονικά με την οικογένεια για αρκετά χρόνια.

Είναι μια φυλή του τεριέ τύπου που προέρχεται από Airedale, μια γεωγραφική περιοχή στο Γιορκσάιρ στην Αγγλία. Παραδοσιακά αποκαλείται "Βασιλιάς των τεριέ», επειδή είναι το μεγαλύτερο από τις φυλές των τεριέ Bred από την Εύξεινο Πόντο και Tan Terrier και Otterhound, η φυλή έχει επίσης κληθεί Waterside Terrier, επειδή αρχικά εκτρέφονταν για να κυνηγήσουν βίδρες μέσα και γύρω από τις κοιλάδες του ποταμού Aire που διασχίζει το Airedale. Στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή η φυλή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως ένα σκυλί της αστυνομίας.
Ιστορία: 

Το 1864 εκτέθηκαν για πρώτη φορά σε μια επίδειξη σκύλων σε πρωτάθλημα που χρηματοδοτείται από το Airedale Γεωργικής Εταιρείας. Είχαν ταξινομηθεί κάτω από διαφορετικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Rough Coated, Bingley και Waterside Terrier. Το 1879 εκτροφείς της φυλής αποφάσισαν να δημιουργήσει η φυλή του Airedale Terrier, ένα όνομα αποδεκτό από το Kennel Club (Αγγλία) το 1886.

Ιατρικά: 

Όπως οι περισσότεροι σκύλοι τεριέ, έχουν μια τάση προς την δερματίτιδα, θυρεοειδή αδένα, καρκίνο.

1yWd6_gF5OQ

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: