Ράτσες

Μπλούτικ κόνχαουζ

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό το σκυλί είναι εξαιρετικό με τα παιδιά. Είναι προσεκτικά, φιλικά σκυλιά. Ωστόσο, οι μύτες τους θα τα βάλλουν σε μπελάδες, έτσι τα τρόφιμα και τα σκουπίδια δεν πρέπει ποτέ να μείνουν έξω χωρίς επιτήρηση. Συχνά συγχέεται με την επιθετικότητα, γιατί η φυλή θα "υποδεχτεί" αγνώστους με ουρλιαχτά που είναι συνώνυμο της υπογραφής του και θα μυρίζει τους πάντες μέχρι να ικανοποιηθεί. Συνήθως αυτό είναι ακριβώς ο τρόπος που η φυλή γνωρίζει τους άλλους. Τα Blueticks οδηγούνται από την ισχυρή αίσθηση της όσφρησης, κάνουν εξαιρετικό κυνήγι και παρακολούθηση. Αν τους το επιτρέψετε θα κυνηγήσουν όλα τα μικρότερα ζώα.

Οι Bluetick Coonhounds έχουν εκτραφεί να είναι κυνηγετικά σκυλιά. Είναι αθλητικά και ανθεκτικά και χρειάζονται μια εργασία πλήρους απασχόλησης ή δραστηριότητας όπως το κυνήγι, την υπακοή ή την ευκινησία για να μείνουν ευχαριστημένα. Μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις ένα τέτοιο σκυλί και θα πρέπει να παρακολουθείται αν υπάρχουν γύρω γάτες ή άλλα μικρά ζώα.
Ιστορία: 

Αρχικά, τα Bluetick Coonhounds καταγράφηκαν στο Club Ηνωμένο Kennel κάτω από την αγγλική Foxhound και Coonhound, αλλά αναγνωρίστηκαν από τον σύλλογο ως ξεχωριστή φυλή το 1946. Οι Bluetick Coonhounds είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο Kennel και της Νέας Ζηλανδίας Kennel Club. Τον Απρίλιο του 2009 η φυλή έγινε αποδεκτή από την αμερικανική λέσχη και το Δεκέμβριο του 2009 έγιναν επιλέξιμοι για να ανταγωνιστούν σε AKC.

Dogs 101 - Bluetick Coonhound

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: