Ράτσες

Αλάσκας Μαλαμούτ

Μια πολύ δυνατή φυλή που χρησιμοποιήθηκε και ακόμα χρησιμοποιείται, να σέρνει βαριά φορτία σε χιονισμένες και παγωμένες περιοχές. Είναι πιό αργά από τα συγγενή τους σκυλιά αλλά περισσότερο δυνατά. Τα χρώματά τους και η γούνα τους είναι πολύ βαριά και παχιά και εκτός από το άσπρο χρώμα που έχουν στο στήθος, μπορεί να έχουν το μαύρο και το καφέ σε όλη την ράχη τους και στην ουρά. Η ουρά, φουντωτή και παχιά τους χαρίζει ομορφιά. Τα μάτια προτιμούνται καφέ και έχουν ένα σκούρο χρώμα συνήθως γύρω από τον λαιμό τους σαν κασκόλ.

Αυτά τα σκυλιά διατηρούν την ανεξαρτησία της φυλής τους και δεν είναι σπάνιο να φύγουν χωρίς λόγο από το σπίτι τους για να περιπλανηθούν σε περιπέτειες. Προσοχή χρειάζεται στα μικρότερα ζώα της οικογένειας γιατί τα κυνηγάνε λόγω των ενστίκτων τους. Ένα χαρακτηριστικό αυτών των σκύλων, που προδίδει ότι έχουν ζήσει πολύ καιρό με τον άνθρωπο, είναι ότι μέσα στο σπίτι περνάνε ανάμεσα στα έπιπλα χωρίς να κάνουν ζημιές όυτε καν με την ουρά τους. Θέλουν όμως χώρο να κινηθούν και ξανασκεφτείτε το αν θελήσετε να τα κλείσετε μέσα σε ένα διαμέρισμα.

Aρχαία φυλή, εμφανίστηκαν στην Aλάσκα και προέρχονται από διασταυρώσεις σκύλων με αρκτικούς λύκους. Αυτά τα σκυλιά είναι πιό βαριά από τα Χάσκι αλλά σέρνουν πολύ μεγαλύτερα φορτία σε αργότερο ρυθμό από αυτά. Το σκυλί της Αλάσκας αγαπά τους ανθρώπους, αλλά πρέπει να εκπαιδευτεί προσεκτικά για τα μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι λόγω του κυνηγητικού του ενστίκτου.
Ιατρικά: 

Aνθεκτικός στις ασθένειες. Όμως προσοχή στο φαγητό γιατί έχει τάσεις παχυσαρκίας.

Dogs101 Alaskan Malamute

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: