Ράτσες

Σνάουζερ

Το μικροσκοπικό Schnauzer είναι μια φυλή του μικρού σκύλου του Schnauzer τύπου που προέρχονταν από τη Γερμανία στα μέσα προς τέλη του 19ου αιώνα. Μινιατούρα Schnauzers γεννήθηκε από διασταυρώσεις μεταξύ του μεγάλου Schnauzer και μία ή περισσότερες μικρότερες φυλές όπως το Poodle και Affenpinscher.

Το μικροσκοπικό Σνάουζερ είναι γρήγορο, πνευματώδες, αλλά και υπάκουο στις εντολές, φιλικό, έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει, ποτέ δεν πρέπει να είναι υπερβολικά επιθετικό ή δειλό. Συνήθως είναι εύκολη φυλή για εκπαίδευση, τείνουν να είναι εξαιρετικοί φύλακες με ένα καλό εδαφικό ένστικτο, αλλά τείνουν περισσότερο να γαβγίζουν παρά να δαγκώνουν. Συχνά είναι απόμακρος με τους ξένους μέχρι οι ιδιοκτήτες του να καλωσορίσουν τον επισκέπτη, τότε γίνεται και αυτό φιλικό. Ωστόσο, μπορεί να γαβγίζουν για να χαιρετήσουν τον ιδιοκτήτη τους, είτε για να εκφράσουν τη χαρά, τον ενθουσιασμό, είτε τη δυσαρέσκειά τους.

Η φυλή είναι γενικά καλή με τα παιδιά, αλλά και με οποιοδήποτε σκυλί, όταν παίζουν όμως με μικρά παιδιά θα πρέπει να επιβλέπονται. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα σκυλιά, και αν δεν πάρουν την βόλτα που απαιτείται για την ενέργειά τους μπορεί να γίνουν βαρετά και βαριεστημένα και να εφεύρουν τη δική τους "διασκέδαση", που συνήθως είναι σκίσιμο του καναπέ και άλλα.

Υπάρχουν μαρτυρίες για την ράτσα αυτή σε ζωγραφιές του 16ου αιώνα. Είναι το πιο μικρό και το πιο δημοφιλές από τα Σνάουζερ. Χρησιμοποιήθηκε στην εξολόθρευση τρωκτικών και σαν κατοικίδιο.

dogs 101 02-02e miniature schnauzer [webrip lks]-1.mkv

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: