Ράτσες

Αγγλικό Μαστίφ

Το σκυλί βουνό! Μπορεί να είναι πιο δυνατό από τον μεγάλο Δανικό, αλλά και από το Σκωτσέζικο Γούλχαουντ, όμως το Aγγλικό Mάστιφ θα σας καταπλήξει με την ηρεμία του και την υπομονή του.
Με ένα τεράστιο κεφάλι και ένα τεράστιο σαγόνι γεμάτο δόντια που προκαλούν φόβο, το τεράστιο αυτό σκυλί δέχεται να γίνει αλογάκι για ένα παιδί χωρίς καμία διαμαρτυρία. Συνήθως η γούνα του είναι κανελλί ή μπεζ χρώματος, αλλά η μουσούδα του είναι πάντα μαύρη.
Πρόκειται για έναν μυώδη σκύλο με πολύ δυνατά μπροστινά πόδια και μια καρδιά που χτυπάει για εσάς, που θα τον βάλετε σπίτι σας και θα τον φροντίσετε.
Το διαμέρισμα δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να φιλοξενήσει ένα Αγγλικό Μαστίφ, μια που χρειάζεται αρκετό χώρο. Παρολ'αυτά, είναι ένα ήσυχο σκυλί που θα γαυγίσει μόνο όταν νιώσει ότι κάποιος απειλεί την οικογένειά του.
Ο σκύλος αυτός αποτελεί τον τέλειο φύλακα, χωρίς να χρειάζεται πολλή εκπαίδευση. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται αρκετή τροφή, μια που το μέγεθός του μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά για τα θηλυκά και τα 100 κιλά αν πρόκειται για αρσενικό! Οπλιστείτε, λοιπόν, με αυτοκίνητο και γερούς μύες για την μεταφορά της τροφής του και απολαύστε την συντροφιά του.

Το Μαστίφ είναι ένα σπάνιο σκυλί που σήμερα το συναντάμε περισσότερο στην Αμερική και λιγότερο στην Μεγάλη Βρετανία. Είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας που δεν χρειάζεται πολλή τροφή σε σχέση με τον όγκο του, αλλά χρειάζεται χώρο για να τρέξει και αρκετή άσκηση, γιατί παρουσιάζει τάσεις παχυσαρκίας αν αφεθεί. Λαίμαργος σκύλος, αλλά πολύ χαριτωμένος και πολύ υπομονετικός, που όταν σε κοιτάει με αυτά τα μεγάλα μάτια, σε λυγίζει αμέσως. Απολαμβάνει το κάθε χάδι και την κάθε καλή λέξη που θα του πείτε. Με λίγα λόγια: ένας αξιαγάπητος σκύλος, παρά τον όγκο του.
Ιατρικά: 

Μπορεί να εμφανίσει δυσπλασία γοφών, γαστρική ανεπάρκεια και σπανιότερα μπορεί να εμφανίσει οστεοσάρκωμα, υποθυρεοειδισμό και καρδιομυοπάθειες.

Dogs 101 - English Mastiff

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Οικογένεια: