Ράτσες

Ντόγκο Αρτζεντίνο

Το Dogo Argentino, επίσης γνωστό ως Mastiff της Αργεντινής είναι ένα μεγάλο, λευκό, μυϊκό σκυλί που αναπτύχθηκε στην Αργεντινή κυρίως για τον σκοπό του μεγάλου κυνηγιού, αγριογούρουνου και πούμα. Ο δημιουργός, Antonio Martínez Nores, ήθελε ένα σκυλί που θα παρουσιάζει γενναιότητα και προθυμία στην προστασία της ανθρώπινης συντροφιάς του, μέχρι θανάτου.

Το πρώτο σκυλί που εκτράφηκε ήταν το 1928, από το σκυλί της Κόρδοβα μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από άλλες φυλές, συμπεριλαμβανομένων και του μεγάλου Δανικού. Το χρώμα του σκυλιού είναι μόνο το άσπρο και πολλά σκυλιά αυτού του τύπου υποφέρουν από κώφωση συχνά από κουτάβια.

Το Dogo Argentino αναπτύχθηκε το 1920 από τον Dr. Antonio Martinez Nores. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σκυλί κυνηγό, φύλακα και σύντροφο της οικογένειας. Προκειμένου να το πετύχει ξεκίνησε διασταυρώσεις με μια φυλή που ονομάζεται σκυλί της Κόρδοβα.
Ιατρικά: 

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ανησυχία σχετικά με την υγεία του Dogo Argentino. Θα πρέπει μόνο να ελέγχεται για δυσπλασία και κώφωση.

Dogs 101 - Dogo Argentino

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: