Ράτσες

Κόκερ σπάνιελ

Το αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ είναι ένα ανθεκτικό, συμπαγές, καλά ισορροπημένο σκυλί. Έχει μια χαρακτηριστική έκφραση που δείχνει εξυπνάδα και εγρήγορση. Τα μάτια του θα πρέπει να είναι σκούρα και τα αυτιά του λοβού του θα πρέπει να φτάνουν στην άκρη της μύτης όταν τραβιούνται προς τα εμπρός. Η ουρά του κόκερ κουνιέται πάντα ακόμα και άνευ αιτίας και μας δημιουργεί μια ευτυχισμένη διάθεση. Σε άλλες χώρες η ουρά είναι κομμένη σταθερή σε περίπου 4-5 ίντσες (10-13 cm) για αυτά τα σκυλιά, ενώ σε άλλα σκυλιά κόβεται πιό κοντά στο σώμα. Σε πολλές χώρες τείνει να απαγορευτεί αυτό το βάρβαρο κόψιμο της ουράς του σκύλου.

Το αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ είναι μερικές φορές πεισματάρικο, αλλά εκπαιδεύεται εύκολα και κάνει ένα καλό μεσαίου μεγέθους οικογενειακό κατοικίδιο ζώο. Το κόκερ δεν θέλει να είναι μόνο και θα συνδεθεί έντονα με ένα μεμονωμένο άτομο σε μια οικογένεια, που συνήθως είναι αυτός που του δίνει την τροφή. Γνωστή για την αισιοδοξία, την ευφυΐα και προσαρμοστικότητα, η φυλή είναι εξαιρετικά πιστή και στοργική.

Η προσωποποίηση της Χαράς της Ζωής. Ένα σκυλί χαρούμενο, αισιόδοξο, εύθυμο, ισορροπημένο, καλόβολο, εύπλαστο, χωρίς καμία απολύτως τάση επιθετικότητας ή νευρικότητας, με άλλα λόγια, τελείως αξιόπιστο.
Ιατρικά: 

Η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια πρέπει να διατηρείται καθαρή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, ουδέτερου διαλύματος. Οι συνηθέστερες ασθένειες που παρουσιάζουν είναι καρκίνος και προβήματα στα μάτια όπως καταρράκτης.

Dogs 101- Cocker Spaniel

Μέγεθος: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: