Ράτσες

Μπισόν φριζέ

Το Bichon Frise που γαλλικά σημαίνει σγουρό σκυλί, είναι μια μικρή φυλή του σκυλιού του τύπου Bichon. Είναι δημοφιλή κατοικίδια ζώα, παρόμοια στην εμφάνιση αλλά μεγαλύτερα από το Μαλτέζ. Τα Bichons χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: το Bichon Μάλτας, το Bichon μπολονέζ, το Havanese Bichon και το Bichon Tenerife. Όλα προέρχονταν από την περιοχή της Μεσογείου.

Λόγω της εύθυμης διάθεσής τους, ταξίδεψαν πολύ και συχνά ανταλλάσονταν από τους ναυτικούς που μετακινούνταν από ήπειρο σε ήπειρο. Τα σκυλιά είχαν από νωρίς επιτυχία στην Ισπανία και γενικά πιστεύεται ότι οι ισπανικοί ναυτικοί εισήγαγαν τη φυλή σε άλλες χώρες από τα Κανάρια Νήσιά της Τενερίφης. Τα Bichon Frises θεωρούνται κατάλληλα για άτομα με αλλεργίες, όπως έχουν εκτραφεί να είναι υποαλλεργικά.

Τα μπισόν φριζέ είναι ιδανικά για σκυλιά συντροφιάς αφού έχουν γλυκό χαρακτήρα, καλούς τρόπους και είναι παιχνιδιάρικα. Είναι επίσης ιδανικά και για παιδιά αλλά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και με άλλα σκυλιά αφού δεν είναι καθόλου επιθετικά και έχουν μεγάλη όρεξη για παιχνίδι.
Ιατρικά: 

Οι συνηθέστερες ασθένειες που παρουσιάζουν είναι η αιμολυτική αναιμία (που προκαλεί πρόωρο θάνατο), καρκίνος και προβλήματα στο συκώτι.

ByRAVCAUWYI

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: