Ράτσες

Μπασέ χάουντ

Το κυνηγόσκυλο Μπασέ χάουντ είναι ένα φιλικό σκυλί, στους ανθρώπους και στα άλλα κατοικίδια ζώα και είναι επίσης εξαιρετικός σύντροφος για τα παιδιά. Επειδή τα Bassets είναι κυνηγόσκυλα μυρωδιάς, θα πρέπει πάντα να βγαίνουν έξω με ένα λουρί. Αν και θεωρούνται τεμπέληδες, έχουν την τάση να τρέχουν για θήραμα, οπότε ένα λουρί είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά τους. Ακόμα και αν τα Bassets κοιμούνται πολύ, εξακολουθούν να είναι αναγκαίοι οι περιπάτοι στο πάρκο και έξω από το σπίτι για αυτά.

Τα Bassets είναι γνωστό ότι είναι μια φυλή που γαβγίζει πολύ και έχει και διάφορους λαρυγγισμούς όπως και ουρλιαχτά στη φωνητική του γκάμμα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ένα χαμηλό μουρμούρισμα - κλαψούρισμα για να τραβήξουν την προσοχή, το οποίο ακούγεται σε πολλούς ιδιοκτήτες Bassets σαν να τους "μιλάει". Αυτό το κλαψούρισμα χρησιμοποιείται επίσης από το κυνηγόσκυλο όταν θέλει κάτι, όπως τρόφιμα ή λιχουδιές και ποικίλλει σε ένταση, ανάλογα με τη φύση του κυνηγόσκυλου και το μήκος του χρόνου που παραπονιέται.

Τα κυνηγόσκυλα Μπασέ χάουντ είναι πολύ καλά σκυλιά της οικογένειας. Έχουν προβλήματα με τα αυτιά τους και τα οστά τους αν δεν προσεχθούν, αλλά ξεπερνιούνται.

Αυτό το ευγενικό, τρυφερό σκυλί έχει από τη φύση του καλή συμπεριφορά. Είναι οκνηρό, στοργικό, πολύ καλό με τα παιδιά και με τα ζώα. Είναι ειρηνικό και αφοσιωμένο. Επειδή είναι επίμονο χρειάζεται υπομονή όταν εκπαιδεύεται. Είναι ένα άριστο οικογενειακό κατοικίδιο.
Ιατρικά: 

Πάσχει συχνά από πτώση βλεφάρων.

pHJ8JRHAFlE

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: