Ράτσες

Βαϊμαράνερ

Το Weimaraner είναι ένα σκυλί για όλα, καλό στο κυνήγι, στη φύλαξη, στη συντροφιά με ομορφιά και παράστημα. Το όνομα προέρχεται από το Μεγάλο Δούκα του Saxe-Weimar-Eisenach, Karl August, στη Βαϊμάρη που απολάμβαναν το κυνήγι.

Το σκυλί και η φυλή αναπτύχθηκε για αριστοκράτες και έπρεπε να έχει όλα όσα ήθελαν εκείνοι από ένα σκυλί. Εξαιτίας της συμπεριφοράς των ανθρώπων εκείνου του καιρού η φυλή ανέπτυξε μια αυξημένη αγχωτική συμπεριφορά όταν φεύγει ο άνθρωπος με τον οποίον δένονται, με αποτέλεσμα να γίνονται καταστροφικά στην απουσία του. Μασουλάνε τα πάντα, από χαρτιά έως έπιπλα και θα πρέπει να προσέχουμε τα μικρότερα ζώα, που ίσως να υπάρχουν στο σπίτι, όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση άγχους αποχωρισμού.

Εξαιτίας δε ότι δεν έχουν πολύ τρίχωμα μπορεί να αναπτύξουν δυό φορές περισσότερο από τα άλλα σκυλιά, αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά προβλήματα. Αρκετά συχνά χάνουν το τρίχωμά τους εξαιτίας σκνιπών και άλλων ζωύφιων που προσβάλλουν τους σκύλους και θέλουν δύο φορές προσοχή.

Το γκρίζο του χρώμα φαντάζει υπέροχο και τα μάτια του μπορεί να είναι πορτοκαλί, ή πράσινα, ή μπλε. Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα σκυλιά πλάστηκαν για κυνήγι και θέλουν έναν δραστήριο ιδιοκτήτη που να κάνει συχνά εξορμίσεις από την πόλη και να τα έχει πάντα μαζί του ή μια οικογένεια με μεγάλης έκτασης σπίτι για να μπορούν να τρέχουν και να μοιράζονται μαζί σας τα παιχνίδια του κυνηγιού.

Το Βαϊμαράνερ θεωρείται η πιο παλιά κυνηγετική γερμανική ράτσα. Υπάρχει σε απεικονίσεις του 17ου αι. και είναι γνωστό ότι εκτρεφόταν στην βασιλική αυλή της Βαϊμάρης το τέλος του 18ου αι. Λόγω του χρώματός του λέγεται “γκρίζο φάντασμα”.
Ιατρικά: 

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να ταλαιπωρήσουν το σκύλο είναι ισχιακή δυσπλασία, αιμοφιλία και οφθαλμολογικά προβλήματα.

6ifSudReeuM

Dogs 101 - Weimaraners

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: